7 лют. 2020 15:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

137

0

Вінничани, які служили на Сході, можуть отримати безкоштовні стоматологічні послуги – на суму 15 тисяч гривень

Вінничани, які служили на Сході, можуть отримати безкоштовні стоматологічні послуги – на суму 15 тисяч гривень

Пільга надається за рахунок коштів міського бюджету.


Вінничани, які служили на Сході, можуть отримати безкоштовні стоматологічні послуги – на суму 15 тисяч гривень

У Вінниці реалізують програму з надання муніципальної пільги на зубопротезування демобілізованим військовослужбовцям ( учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок АТО та/або ООС). Пільга надається за рахунок коштів міського бюджету.

Муніципальна пільга на зубопротезування надається демобілізованим військовослужбовцям, які є мешканцями Вінницької міської об’єднаної територіальної громади та перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, департаменту соціальної політики міської ради.

Зазначена пільга надається один раз шляхом безкоштовного надання стоматологічних послуг на суму, що не перевищує 15тис. грн.

У разі, якщо сума стоматологічних послуг перевищує 15 тис. грн. пільговик здійснює доплату за рахунок власних коштів. Дана пільга не поширюється на членів сім’ї пільговика.

6 лютого на виконкомі Вінницької міської ради затвердили порядок надання пільги.

1. Пільговик, який бажає отримати муніципальну пільгу на стоматологічні послуги, попередньо звертається до МКП «Медичний стоматологічний центр», в якому створено комісію, що визначає об’єм робіт з стоматологічної ортопедичної допомоги, інших необхідних для забезпечення її проведення стоматологічних послуг та складає план (наряд) ортопедичного лікування, який підписується членами комісії і затверджується головою комісії та підтверджує потребу пільговика в наданні стоматологічних послуг, визначає їх перелік та вартість.

2.Для отримання муніципальної пільги на стоматологічні послуги пільговик подає до відділу звернень апарату міської ради та її виконавчого комітету такі документи:

  • Заяву на ім’я міського голови;
  • Запропонований план (наряд) ортопедичного лікування, який видається комісією, створеною за наказом головного лікаря комунального підприємства, що підтверджує потребу пільговика у наданні послуг із стоматологічної ортопедичної допомоги.
  • Копію паспорта (сторінки 1, 2, а також сторінки з відміткою про реєстрацію місця проживання) та ідентифікаційного номера;
  • Копію посвідчення пільговика (особи з інвалідністю внаслідок війни або учасника бойових дій);
  • Копію документа, який підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції та/або здійснені заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганських областях, що здійснюється шляхом проведення операції Об’єднаних сил (ООС);
  • Копію довідки з Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, Департаменту соціальної політики міської ради;
  • Копію військового квитка (перша сторінка та сторінка з відміткою про демобілізацію з військової служби);
  • Копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Відділ звернень апарату міської ради та її виконавчого комітету вказаний перелік документів реєструє та передає на опрацювання до Департаменту соціальної політики міської ради.

Кількість пільговиків, на яких Координаційна рада формує Подання щодо надання муніципальної пільги на медичні стоматологічні послуги, не може перевищувати 4 осіб на місяць, або встановленої суми на місяць (60,0 тис. грн.). В окремих випадках вищезазначена кількість осіб може бути збільшена з дозволу Комісії за поданням Координаційної ради.

Нагадаємо, що вінничанка стала першою дівчиною в ЗСУ, яка диригує військовим оркестром.

Вiнниця.info