30 черв. 2019 12:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

93

0

Вінничани започаткували новий вид спорту – сап-серфінг. Відео

Вінничани започаткували новий вид спорту – сап-серфінг. Відео

Клуб створили нещодавно, а його засновник каже, що на воді тепер можна займатися і фітнесом, і йогою, або просто пливти Бугом і милуватися красотами


Вінничани започаткували новий вид спорту – сап-серфінг. Відео

Вже понад десяток вінничан почали займатися новим екзотичним водним спортом – сап-серфінгом. Клуб створили нещодавно, а його засновник каже, що на воді тепер можна займатися і фітнесом, і йогою, або просто пливти Бугом і милуватися красотами.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Віта».

Вінничанка Тетяна Гранатович стала на дошку втретє, вона учасниця першого у Вінниці сап-клубу. Клуб створили нещодавно, а охочих займатися екзотичним водним спортом вже понад десяток.

«Я вперше побачила такий пливучий апарат рік назад. Люди, які цим займаються, були для мене як боги, не розуміла, як на цьому можна стояти», – каже Тетяна, учасниця сап-клубу.

«Якщо простими словами – високотехнологічний матрац. Тобто на матраці всі плавали сидячи або лежачи. Хтось хоче ганятися – може ганятися, подобається просто повільно плисти, насолоджуватися навколишніми красотами. Можна займатися фітнесом, йогою, якісь трюки виробляти, наприклад щось із фрістайлу», – каже засновник клубу Костянтин Прилєпський.

Чоловік пеший, хто почав популяризувати сап-серфінг у Вінниці. Головне, щоб заняття йогою не перетворилося на водні процедури, каже Тетяна.

«Треба правильно тримати весло і гребти. Потрібно робити нахил на всі м’язи тіла. Працюють руки, працює спина, що дуже корисно, тому що спина – наша основа. Працюють плечі, ну і прес, тому що без пресу нікуди і коли ти робиш «гребок», ти присідаєш, у тебе працюють ноги, стегна», – каже Тетяна Сінельнікова, учасниця сап-клубу.

Учасники сап-клубу впевнені, що скоро даний вид спорту набере популярності серед вінничан.


Вінниця.info

title