25 лют. 2020 12:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

59

0

Вінничани знову просять новий міст зі Старого міста, запропонували варіанти назви

Вінничани знову просять новий міст зі Старого міста, запропонували варіанти назви

Зареєстрували звернення до Вінницької міської ради з проханням створити нове сполучення між Старим містом та масивом Князів Коріатовичі


Вінничани знову просять новий міст зі Старого міста, запропонували варіанти назви

24 лютого на сайті місцевих петиції зареєстрували звернення до Вінницької міської ради з проханням створити нове сполучення між Старим містом та масивом Князів Коріатовичів. Автор петиції Роман Куземський зазначає, що це дозволить розвантажити Староміський міст та вулицю Коріатовичів, крім того дасть змогу жителям Старого міста швидше добиратися на Урожай, Вишеньку, Поділля та Електромережу. Також пропонує назвати міст імені Шевченка або Коцюбинського.

Станом на 12.00 годину 25 лютого під зверненням підписались 10 громадян з 350 необхідних для того, щоб міська рада розглянула петицію.

Як відомо, подібні петиції стабільно надходять кожного року. З таким же проханням до мерії звертались в 2018 році, в 2019 році.

Відповіді були ідентичні:

«…генеральним планом розвитку міста передбачено будівництво транспортних розв’язок з влаштуванням мостів через річку Південний Буг в мікрорайоні Сабарів, з вулиці Р. Скалецького, та вулиці Гонти.

Суспільна необхідність транспортних розв’язок з будівництвом мостів через річку Південний Буг, є нагальною потребою враховуючи транспортні затори по вулицях міста.

Можливість будівництва мостів, може бути розглянута за результатом надходження коштів до місцевого бюджету.

Однак, у зв’язку з обмеженням фінансування, спрогнозувати час і строки будівництва мосту, неможливо», - зазначалось у відповідях.

Разом з тим, в 2019 році була затверджена Концепція інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030, яка передбачає будівництво пішохідного і велосипедного мосту через Південний Буг в районі вулиці Р. Скалецького.

Вінниця.info