11 черв. 2020 12:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

48

0

Вінничанин на конкурс «Бюджет громадських ініціатив» подав проект покращення пішохідної зони на Слов’янці

Вінничанин на конкурс «Бюджет громадських ініціатив» подав проект покращення пішохідної зони на Слов’янці

У разі перемоги в конкурсі цей проект в наступному році реалізують за кошти міського бюджету


Вінничанин на конкурс «Бюджет громадських ініціатив» подав проект покращення пішохідної зони на Слов’янці

Вінничанин підготував для участі в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» проект покращення благоустрою пішохідної зони на Слов’янці. Цей проект спрямований на покращення пішохідної зони та частково проїзної частини, а також на створення умов для зручного підйому людей з обмеженими фізичними можливостями та людей з дитячими візочками. Минулоріч автор вже подавав цю ідею на конкурс, але тоді його проект не набрав необхідної кількості голосів.

«Вдруге подаю свій проект в рамках конкурсу «Бюджет Громадських Ініціатив м. Вінниці», який спрямований на розвиток мікрорайону Слов’янка.

Проект має назву: «Оновлення пішохідної та проїзної зони біля зупинки Максимовича». На жаль, в минулому році не вистачило необхідної кількості голосів для перемоги у конкурсі, хоча їх було чимало. Цього разу врахую деякі помилки та зроблю все, що від мене залежить для реалізації цього проекту. Для мене це вже принципово.

Маємо ще пройти етап погодження. Саме голосування відбудеться з 1 по 15 жовтня цього року», – зазначає в своєму дописі на фейсбук-сторінці автор проекту Родіон Ємельянов.

В описі до проекту чоловік зазначає, що його мета: створити сучасну, загальнодоступну пішохідну зону для мешканців Вінницької міської об'єднаної територіальної громади з оновленням дорожнього покриття. Саме у цій місцевості (зупинка Максимовича), є необхідністю облаштування сходин з поручнями та пологого спуску для людей із дитячими візочками та обмеженими фізичними можливостями. Також у зв’язку із тим, що вздовж пішохідної зони є крутий схил, який веде до колій трамваю, існує гостра погреба встановлення обмежувального паркану для запобігання нещасних випадків. Оскільки паралельно пішохідній зоні пролягає проїзна частина, існує необхідність встановлення бордюрів, оновлення дорожнього покриття та карману для розмежування автомобілів.

Оголошена вартість проекту – 849 000 гривень.

В рамках цього проекту мають виконати наступні роботи:

  • Оновлення дорожнього покриття пішохідної зони:
  • Оновлення дорожнього покриття проїзної частини;
  • Облаштування зручних умов для пересування людей з дитячими візочками та людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • Облаштування поручнів на підйомі;
  • Облаштування зелених насаджень;
  • Убезпечення від нещасних випадків шляхом облаштування обмежувального паркану вздовж крутого схилу;
  • Висадка дерев та трав’яного покриття.

Вінничанин на конкурс «Бюджет громадських ініціатив» подав проект покращення пішохідної зони на Слов’янці

Вінничанин на конкурс «Бюджет громадських ініціатив» подав проект покращення пішохідної зони на Слов’янці - фото 2

Вінничанин на конкурс «Бюджет громадських ініціатив» подав проект покращення пішохідної зони на Слов’янці - фото 3

Нагадаємо, заявки на цьогорічний конкурс «Бюджет громадських ініціатив» почали приймати з 1-го травня. Прийом заявок триває до 15 червня. Найкращі, на думку містян, проекти реалізують за кошти міського бюджету в 2021 році. Загалом, в місті на проекти громадян цьогоріч виділили 8 мільйонів гривень.

Минулоріч виділяли 7 мільйонів. Тоді в конкурсі перемогли 6 великих проектів, на чотири з яких виділили по 1-му мільйону гривень, та 6 – малих, вартість яких визначали відповідно до змісту проекту.

Вінниця.info, фото – з фейсбук-сторінки Родіона Ємельянова