1 лют. 2021 10:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

65

0

Вінничанин пропонує голосовими та письмовими оголошеннями повідомляти про жебраків у громадському транспорті

Вінничанин пропонує голосовими та письмовими оголошеннями повідомляти про жебраків у громадському транспорті

До прикладу наводить досвід київського метрополітену


Вінничанин пропонує голосовими та письмовими оголошеннями повідомляти про жебраків у громадському транспорті

Вінничанин Сергій Мазур зареєстрував петицію, в якій просить міську раду звернути увагу на жебраків у громадському транспорті. Автор петиції пропонує за допомогою голосових, письмових та візуальних оголошень в транспорті застерігати пасажирів про шахрайські дії зі сторони жебраків. До прикладу наводить досвід київського метрополітену, де голосовим оголошенням у вагонах поїздів та на станціях людей повідомляють про шахраїв.

«Протягом багатьох років у громадському транспорті Вінниці спостерігаються жебраки, які просять пасажирів про пожертвування нібито на оплату медичної допомоги для себе або своїх родичів.

Багатьма журналістами були проведені розслідування подібної поведінки у інших містах України. Було доведено, що подібні жебраки насправді є або можуть бути учасниками злочинних організацій і збирають кошти не для себе або своїх родичів на медичну допомогу, а саме для збагачення таких організацій, отримуючи від них невелику винагороду за свою роботу.

Метрополітен міста Києва почав боротись із такою діяльністю, застерігаючи пасажирів голосовим оголошенням у вагонах поїздів та на станціях.

Прошу Вінницьку міську раду, як єдиного власника КП «Вінницька транспортна компанія», посприяти із впровадженням голосових, письмових та візуальних оголошень у міському транспорті міста Вінниці із застереженнями пасажирів про можливість шахрайських дій зі сторони жебраків у міському транспорті.

Текст оголошення прошу затвердити такого змісту: «Шановні пасажири, не жертвуйте гроші під час поїздки, адже збором коштів можуть займатись шахраї», – йдеться в петиції.

Щоб петицію розглянули у міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.

Нагадаємо, вінничанин зареєстрував петицію до міської ради з проханням розібратися з численним жебракуванням на вулицях Вінниці. За словами автора звернення, в останні роки кількість «псевдожебраків» біля світлофорів та на розв’язках доріг збільшилася. До того ж, рухаючись по розділових смугах між автомобілів, що рухають, вони створюють аварійні ситуації.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info