27 лип. 2021 16:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

275

0

Вінничанин пропонує реорганізувати рух на кільці біля залізничного вокзалу. Подав позов до суду

Вінничанин пропонує реорганізувати рух на кільці біля залізничного вокзалу. Подав позов до суду

Йдеться про перехрестя вулиць Батозька – Привокзальна – Коцюбинського


Вінничанин пропонує реорганізувати рух на кільці біля залізничного вокзалу. Подав позов до суду

Наприкінці травня цього року до Вінницького окружного адміністративного суду подано позов проти Вінницької міської ради щодо визнання бездіяльності протиправною та зобов’язати забезпечити безпечний рух на кільці біля залізничного вокзалу. Йдеться про перехрестя вулиць Батозька – Привокзальна – Коцюбинського.

Позивачем є вінничанин Євген Турченко. За словами чоловіка, дане перехрестя ускладнює рух для учасників дорожнього руху. Тому він і звернувся до суду з приводу реорганізації руху на перехресті вулиць біля залізничного вокзалу.

Вінничанин пропонує реорганізувати рух на кільці біля залізничного вокзалу. Подав позов до суду

«Позов до суду я подав особисто від себе, не від громади. Я вирішив допомогти усім учасникам дорожнього руху. Оскільки дійсно склалася ситуація, коли ще у квітні 2017 року були внесені певні зміни в ЗУ «Про дорожній рух», який визначає пріоритет для руху тим учасникам, які вже рухаються по колу. У Вінниці, на мій погляд, залишилося єдине кільце – на перехресті вулиць Батозька – Привокзальна – Коцюбинського. Там не встановлені дорожні знаки руху по колу, проте, фактично, рух здійснюється саме по колу. І інакше, ніж рухатись по колу, на цьому перехресті проїхати неможливо. Там не встановлені світлофори, проте встановлений острівець круглої форми, який означає те, що учасники дорожнього руху повинні рухатись по колу.

Про те, що не надається пріоритет – це створює небезпеку для учасників дорожнього руху, оскільки проїхати майже неможливо. Я багато років думав, як це подати. У міській раді якось писали, що там планується певна реконструкція, проте, її по сьогоднішній день немає.

Тому мною було подано відповідний позов до Вінницької міської ради у Вінницький окружний адміністративний суд. В четвер має бути судове засідання і, можливо, суд поставить на цьому крапку», – каже Євген Турченко.

Вінничанин озвучив вимоги.

«Визнати бездіяльність відповідача у неналежній організації дорожнього руху на перехресті проспекту Коцюбинського та вулиць Батозька – Привокзальна у місті Вінниця – протиправною. І зобов’язати відповідача організувати дорожній рух на перехресті по проспекту Коцюбинського та вулиць Батозька – Привокзальна шляхом встановлення дорожніх знаків і з наданням пріоритету в русі транспортним засобам, які вже рухаються по колу».

Вінничанин пропонує реорганізувати рух на кільці біля залізничного вокзалу. Подав позов до суду - фото 2

За словами пана Євгена, світова статистика підтверджується місцевою статистикою – круговий рух зменшує кількість ДТП.

«Ті перехрестя, де надається перевага учасникам дорожнього руху, які рухаються по колу, – знижує кількість ДТП до 80%. Виключенням не є Вінниця. На перехресті, яке я ставлю до відома, велика кількість ДТП, ніж на тих перехрестях, де надається перевага тим, хто рухається по колу.

Вінничанин надав статистику, яку отримав у відповідь на запит до патрульної поліції.

«Згідно даних Управління патрульної поліції у Вінницькій області, на цьому перехресті з 01.04.2017 по 31.07.2019 зареєстровано 10 дорожньо-транспортних пригод, з них 1 ДТП з постраждалими де 1 особа загинула. За період з 01.08.2019 по 30.06.2020 на вказаному перехресті зареєстровано 4 ДТП.

Натомість, перехрестя у м. Вінниця, на яких після внесення змін до ст.41 Закону України «Про дорожній рух» було організовано круговий рух із наданням переваги транспортним засобам які рухаються по колу, має іншу статистику ДТП, зокрема:

-на перехресті вул. Пирогова – Сабарівське шосе з 01.04.2017 по 30.06.2020 зареєстровано 3 ДТП;

-на перехресті вул. Гніванське шосе – вул. Сонячна з 01.04.2017 по 30.06.2020 зареєстровано 3 ДТП», – йдеться у наданому документі.

Чому до цього часу проблема не вирішена і чи відбувається діалог, вінничанин Євген Турченко повідомив, що йому не відома позиція міської ради.

«Чому не вирішено це досі – я не знаю. Мені не відома позиція Вінницької міської ради, оскільки на сьогоднішній день відповідь на мій запит не відома. Думаю, на суді буде вирішено.

У відповідності до ЗУ «Про дорожній рух» Вінницька міська рада повинна захистити життя та здоров'я громадян, створити безпечних і комфортних умов для учасників руху», – додав Євген Турченко.

Вінничанин пропонує реорганізувати рух на кільці біля залізничного вокзалу. Подав позов до суду - фото 3

Нагадаємо, у Вінниці на Батозькій зроблять «оксамитовий шлях». Вартість робіт з реконструкції вулиці оцінили в 178 мільйонів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info