30 серп. 2020 13:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

97

0

Вінничанин пропонує встановити додаткові сидіння у тролейбусах – петиція

Вінничанин пропонує встановити додаткові сидіння у тролейбусах – петиція

За словами автора петиції, таке рішення унеможливлюватиме конфлікти між пасажирами


Вінничанин пропонує встановити додаткові сидіння у тролейбусах – петиція

Вінничанин Іван Супряга зареєстрував петицію, у якій пропонує встановити додаткові сидячі місця у тролейбусах. За словами автора петиції, таке рішення унеможливлюватиме конфлікти між пасажирами при вході до транспорту під час карантину, коли впускають лише на сидячі місця.

«Гострою і злободенною є проблема виникнення черг на зупинках, особливо у години пік. Чинна постанова Уряду про карантинні обмеження поки що забороняє водіям громадського транспорту брати пасажирів більше, ніж передбачено сидячих місць у транспортному засобі. Через це виникають конфліктні ситуації у транспорті та на зупинках.

Проте навіть із такої скрутної ситуації, задовольнивши потреби різних верств населення і уникнувши послення соціальної напруги, в той же час неухильно дотримуючись Постанови уряду, яка дозволяє возити пасажирів лише в межах кількості сидячих місць, цілком реально.

До капітально-відновлювальних ремонтів тролейбуси ЗІУ-9В (бортові номери з 240 по 312 включно) з протилежного від дверей боку мали повністю подвійні ряди сидячих місць. Тобто, їхня пасажиромісткість складала 30 місць для сидіння замість існуючих 24. Під час капітально-відновлювальних ремонтів було прийнято недалекоглядне рішення скоротити кількість сидячих місць.

Зважаючи на технічну можливість, незначні додаткові витрати та відсутність потреби у залученні додаткових водіїв, прошу встановити додаткові сидячі місця в тролейбусах з метою доведення до проектної пасажиромісткості, яка до капітальних ремонтів складала 30 сидячих пасажирів», – йдеться у петиції.

Щоб петицію розглянули в міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.

Вінниця.info