18 трав. 2020 09:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

143

0

Вінничанин пропонує встановити світлодіодну підсвітку на багатоповерхівках міста

Вінничанин пропонує встановити світлодіодну підсвітку на багатоповерхівках міста

Пропонує лише на тих будинках, які видніються з багатьох точок міста


Вінничанин пропонує встановити світлодіодну підсвітку на багатоповерхівках міста

Вінничанин зареєстрував петицію, у якій пропонує встановити на багатоповерхівках міста світлодіодну підсвітку. Пропонує це зробити горизонтально і лише на тих будинках, які видніються з багатьох точок міста. За словами автора петиції, такі підсвітки економці, а також пристосовані до різних погодних умов.

«Було б дуже гарно зробити підсвітку верхівок (горизонтально) будинків, які видніються з багатьох точок міста. Це було б візитівкою Вінниці. Місто «фонтанів та контрастів». Це не є складно технологічно і водночас економніше. Деякі старі лампи в під'їздах на сходових клітинах по 100вт тягнуть більше, ніж ця стрічка, яка не боїться холоду, вологи та спеки і не перегорає.

Як приклад район «Академічний»: добре видніється аж від самого початку вул.Пирогова – по центру є 9 -поверховий будинок і на ньому було б чудово зробити підсвітку. Так само будинки по вул.Келецька, район біля Будинку офіцерів добре видніється з вул.Соборної.

В Києві та Дніпрі є такі проекти в новобудовах, але я вважаю, що і на інших будинках вночі це було б супер. У Вінниці біля парку вже є приклад старої підсвіченої будівлі і це досить гарно ввечері. Це надало б місту більше сучасності та колориту», – йдеться в петиції Артема Завального.

Вінничанин також додає, щоб міськрада поставила вимогу власникам офісних будівель зробити обов’язкову нічну підсвітку.

Щоб петицію розглянули в міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.

Вінниця.info