23 верес. 2020 09:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

59

0

Вінничанин пропонує запровадити «шкільні» рейси в транспорті, щоб учні та студенти могли добратись на навчання

Вінничанин пропонує запровадити «шкільні» рейси в транспорті, щоб учні та студенти могли добратись на навчання

Пропонують організувати в рамках існуючих маршрутів громадського транспорту окремі «Шкільні» рейси в пікові години: орієнтовно в періоди 7.20 - 7.45 ранку, 14.30 - 15.30, 18.30 - 19.30.


Вінничанин пропонує запровадити «шкільні» рейси в транспорті, щоб учні та студенти могли добратись на навчання

В період карантинних обмежень громадський транспорт Вінниці перевозить пасажирів тільки на вільних для сидіння місцях. В години пік на автобусних, тролейбусних та трамвайних зупинках черги людей. Найбільша проблема – добирання дітей зі школи та до школи. Школярі по годині-півтори чекають на транспорт, який проїжджаю повз. Щоб вирішити цю проблему, вінничанин Віталій Плясовиця пропонує організувати «шкільні» рейси громадського транспорту. Зареєстрував відповідну петицію на сайті міської ради.

«В часи карантину, коли в міському громадському транспорті діють правила обмеження пасажирських перевезень, найскладніше доводиться школярам та студентам. Через такі обмеження та неможливість з першого разу потрапити до трамваю/тролейбусу учні шкіл та студенти витрачають щонайменше 1,5 - 2 години для добирання на навчання. Особливо відчутно це у ранішній, обідній час та після 18.00. Учні другої зміни, уроки яких закінчуються о 19.00, взагалі, змушені добиратися додому в темну годину доби.

В зв’язку з актуальністю даної проблеми для всіх батьків школярів та студентів міста Вінниці, з розумінням вимушеного становища містян через дію карантинних обмежень прошу:

  • Розглянути можливість організувати в рамках існуючих маршрутів громадського транспорту окремі «Шкільні» рейси в пікові години: орієнтовно в періоди 7.20 - 7.45 ранку, 14.30 - 15.30, 18.30 - 19.30. Тобто, забезпечити у вказані періоди необхідну кількість трамваїв/тролейбусів із позначкою «Шкільний» виключно для школярів/студентів. Або ж створити додаткові «шкільні» спецрейси у визначені періоди доби.

Готові спільно з представниками міської влади, ТТУ, зацікавленою громадськістю розглянути альтернативні можливості встановлення таких рейсів впродовж всього часу дії карантинних обмежень. Такий крок є не лише практично доцільним, а й зменшить одночасне перебування в тісному контакті різних вікових груп населення, убезпечить від зайвих ризиків як школярів/студентів, так і людей похилого віку», - зазначено в електронному зверненні.

Нагадаємо, раніше жителі Вінниці підписали петицію з проханням зробити платним проїзд для пенсіонерів до 10.00 години. Відповідь міська рада має надати до 28 вересня.

Вінниця.info