10 квіт. 2020 10:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

126

0

Вінничанин пропонує змінити дорожні знаки на перехресті площі Гагаріна – петиція

Вінничанин пропонує змінити дорожні знаки на перехресті площі Гагаріна – петиція

Вінничанин пропонує змінити дорожні знаки на перехресті площі Гагаріна


Вінничанин пропонує змінити дорожні знаки на перехресті площі Гагаріна – петиція

Вінничанин звернувся до міської ради із проханням повернути в попередній стан дорожні знаки на площі Гагаріна, які були у 2017 році. За словами автора петиції, нині багато водіїв скаржаться на труднощі в перетині перехрестя в напрямку з вул. Пирогова до Хмельницького шосе, а також з Хмельницького шосе напряму до Соборної.

«Згідно з нашими опитуваннями, аварійність на ділянці даного перехрестя, площі Гагаріна, стала набагато вища, а ніж до змін 2017 року. Вінничани при голосуванні в суттєво-переважній більшості. А саме, до червня 2017 року, була головна дорога Хмельницьке шосе - Соборна, а рух з вул. Пирогова направо на Соборну, здійснювався легко, просто потрібно надати дорогу тим хто зліва, тобто з Хмельницького шосе. Головні труднощі наразі складають перетнути перехрестя в напрямку з вулиці Пирогова, повертаючи наліво в сторону Хмельницького шосе, про це говорять майже кожний другий, хто коментує проблемність нововведень. А також з Хмельницького шосе до Соборної, де потрібно надати пріоритет всім, в тому числі рухомому складу трамваїв, що часто не в полі зору водіїв.

Для зміни пріоритетності руху, як було раніше, потрібно лише змінити знаки «головна дорога» та «дати дорогу», тобто величезних проєктів та мільйонних інвестицій дане рішення не потребує! А що до встановлення світлофорів, за ідеєю урбаністів з Івано Франківська, то попередня неофіційна інформація, що на виготовлення проєкту закладено близько 400 тисяч гривень, а на саму реалізацію заплановано від 2,5 до 5 мільйонів гривень. Прошу підтримати петицію за для безпеки вінничан та гостей міста, та для збереження людських коштів у вигляді податків», – йдеться в петиції Віталія Павловського.

Щоб петицію розглянули в міській радій, потрібно зібрати 350 підписів.

Нагадаємо, влітку минулого року вінничани зверталися до міської ради із проханням встановити світлофор на пішохідному переході, що на площі Гагаріна. Це місце вважається одним із найбільш аварійно-небезпечним серед вінничан.

Вінниця.info