11 лют. 2021 10:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

97

0

Вінничанин пропонує змінити режим роботи світлофорів на Келецькій і Пирогова – петиція

Вінничанин пропонує змінити режим роботи світлофорів на Келецькій і Пирогова – петиція

Для пішоходів на світлофорах пропонує зменшити час очікування з 91 секунди до 30 секунд


Вінничанин пропонує змінити режим роботи світлофорів на Келецькій і Пирогова – петиція

Вінничанин зареєстрував петицію, в якій просить змінити режим роботи світлофорі на вулицях Келецькій і Пирогова. Для пішоходів на світлофорах пропонує зменшити час очікування з 91 секунди до 30 секунд. За словами автора петиції, через збільшення тривалості очікування зеленого світла, пішоходи при несприятливих погодних умовах переходять вулиці на забороняючий сигнал світлофора.

«У 2020 році на вулицях Келецька та Пирогова було змінено режим роботи світлофорів. Внаслідок такої зміни час очікування зеленого світла для пішоходів зріс до 91 секунди. Така тривалість завеликою, особливо з огляду на незначний автомобільний трафік цими вулицями протягом дня, велику кількість пішоходів та велосипедистів, що збираються на переходах, і несприятливі погодні умови (дощ, снігопад, мороз, спека, вітер).

Збільшення тривалості очікування зеленого світла при зазначених несприятливих умовах спонукає пішоходів до перетину вулиць на забороняючий сигнал світлофора. Це уже призвело до низки ДТП за участю пішоходів, зокрема влітку 2020 р. на вулиці Дачній і взимку 2021 р. на вулиці 600-річчя.

Задля зменшення кількості ДТП, підвищення комфорту користування пішоходами та велосипедистему дорожньої інфраструктури вулиць Келецької та Пирогова вважаю за необхідне змінити режим роботи світлофорів на цих вулицях, зменшивши час очікування зеленого світла для пішоходів до 30 секунд», – йдеться в петиції Антона Виноградського.

Щоб петицію розглянули в міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info