9 листоп. 2020 13:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

128

0

Вінничанин просить демонтувати хвіртки і паркани, які загородили прохід мешканцям «Академічного» до Гніванського шосе

Вінничанин просить демонтувати хвіртки і паркани, які загородили прохід мешканцям «Академічного» до Гніванського шосе

У зверненні чоловік скаржиться на жителів, які загородили прохід і поставили хвіртку або паркан


Вінничанин просить демонтувати хвіртки і паркани, які загородили прохід мешканцям «Академічного» до Гніванського шосе

Вінничанин зареєстрував петицію до міської ради з вимогою забезпечити вільний прохід мешканцям мікрорайону «Академічний» до Гніванського шосе. У зверненні чоловік скаржиться на жителів, які загородили прохід і поставили хвіртку або паркан.

Автор петиції просить демонтувати незаконні, самовільно встановлені загородження.

«Із забудовою мікрорайону «Академічний», мешканці інших (верхніх) провулків Гніванського шосе, розпочали самочинно зводити паркани, мабуть, вже з метою відгородження від благ цивілізації. Появилися і блага загального користування у вигляді новозбудованих мереж інфраструктури, місць дозвілля, закладів освіти, лікарні, можливості користування якими не мають бути позбавленні мешканці провулків Гніванського шосе та інших прилеглих територій, дістаючись до них у найкоротший спосіб пішим способом за відсутності організованого руху.

Враховуючи факт існування незаконних парканів та хвірток (такими їх визнала місцева влада), на даний момент мешканці району «Академічний» позбавлені можливості у найшвидший можливий спосіб дістатись місць громадського значення для користування інфраструктурою в районі Гніванського шосе. Представники влади зазначали, що на сьогоднішній день здійснюється формування стратегії планування та забудови міста з урахуванням розвитку нових мікрорайонів та потреби територіальної громади, а цей процес є досить довготривалим, тому вживались заходи по забезпеченню вільного проходу громадян шляхом демонтажу елементів конструкцій незаконних споруд. На жаль, на даний момент прохід залишається обмеженим!

Також, деякі з мешканців провулків Гніванського шосе, щодо потреб містян у користуванні пішого проходу, зауважували, що є можливість отримання дублікату ключів. Але ж отримання ключів від хвірток незаконних споруд — це відверта дискримінація частини громадян! Зрозуміло, що мабуть, більшість мешканців приватного сектору здійснювали благоустрій території загального користування з власних джерел фінансування, як і більшість мешканців приватного сектору нашого міста, але ж вулиці і провулки всюди є прохідними. Чим же зумовлений особливий даний приватний сектор?

Переозначенню вищезазначених провулків на наскрізні у містобудівній документації передують громадські слухання, де враховується думка громади. А це є одна територіальна громада. Оскільки очікувати результату від довготривалого процесу, початок якого запланований лише на 2021 рік, не виявляється можливим за наявності нагальної потреби у користуванні наявними «неорганізованими» пішими сполученнями по 3-му та 4-му провулках Гніванського шосе, вкрай необхідними є вжиття заходів по демонтажу незаконних самовільно зведених споруд», – йдеться в петиції Олега Серветника.

Петиція уже зібрала необхідних 350 підписів. Її прийняли на розгляд до міської ради. Протягом двох тижнів мають опублікувати відповідь.

Нагадаємо, в березні цього року до міської ради уже надходила подібна петиція. Тоді люди скаржились на сусідів, які загородили прохід і поставили хвіртку. Також просили вимостити тротуарною плиткою частини ґрунтової дороги від вул. Миколаївська до 2,3,4,5,6 провулків Гніванського шосе. В мерії відповіли, що сусіди повинні дати їм ключі від хвіртки, а доріжки робити не будуть, бо це не передбачено містобудівною документацією.

Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info