3 груд. 2019 12:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

87

0

Вінничанин просить заасфальтувати 8 вулиць у мікрорайоні Корея – петиція

Вінничанин просить заасфальтувати 8 вулиць у мікрорайоні Корея – петиція

Автор петиції звертає увагу на 8 вулиць – Добролюбова, Рилєєва, Ціолковського, Бестужева, Олега Кошового, Лермонтова, Дмитра Михайловського, Ґрохольських


Вінничанин просить заасфальтувати 8 вулиць у мікрорайоні Корея – петиція

Вінничанин звернувся до міської ради із проханням «прокласти» асфальтне покриття по вулицях в мікрорайоні Корея. Автор петиції звертає увагу на 8 вулиць – Добролюбова, Рилєєва, Ціолковського, Бестужева, Олега Кошового, Лермонтова, Дмитра Михайловського, Ґрохольських.

«Створити нормальні умови для пересування мешканців прилеглих будинків, адже проїхати по даним відрізкам дороги, та по вище вказаних вулицях, – майже неможливо. Особливо в зимовий час або після сильних дощів, які систематично розмивають щебеневе покриття дороги. Це призводить до травм, діти не можуть покататися на велосипеді чи самокаті, жінки з візочками після дощу мають «рити» колесами візка у щебні з болотом. Люди не можуть дійти до зупинки чи до магазину. Також відсутність асфальту приводить до передчасного ремонту автомобілів. Та зимою комунальні служби не можуть якісно розчисти поверхню дороги від снігу, так як вона не є рівною.

Чинне законодавство покладає обов’язок утримувати прибудинкову територію в належному стані саме на власника (балансоутримувача) об’єкта благоустрою (ст. 25 Закону про благоустрій). До того ж такий обов’язок не залежить ані від пори року, ані від погодних умов.

Прошу:

1. Включити усі вище перелічені вулиці до списку вулиць, що підлягають капітальному ремонту у 2019-2020 роках;

2. Капітальний ремонт виконати відповідно до вимог Наказу № 54 від 14.02.2012 Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів»;

3. На узбіччі дороги обладнати бордюри та бетонний жолоб для стоку дощових вод, задля запобігання розмивання нового асфальтного покриття», – йдеться в петиції.

Щоб петицію взяли на розгляд у міській раді, потрібно зібрати 350 електронних підписів.

Вінниця.info