11 верес. 2019 14:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

78

0

Вінничанин проведе 7 років за ґратами через розбійні напади на жінок у ліфтах

Вінничанин проведе 7 років за ґратами через розбійні напади на жінок у ліфтах

До цього, чоловік притягувався до кримінальної відповідальності через наркотики, вчинення розбою, крадіжки, грабежу та незаконного поводження зі зброєю.


Вінничанин проведе 7 років за ґратами через розбійні напади на жінок у ліфтах

6 вересня Вінницьких міський суд Вінницької області визнав винним раніше судимого 54-річного чоловіка, який у ліфтових приміщеннях нападав на жінок. За скоєне суд призначив 7 років позбавлення волі.

До цього, чоловік притягувався до кримінальної відповідальності через наркотики, вчинення розбою, крадіжки, грабежу та незаконного поводження зі зброєю.

Про це повідомляє Вінницький міський суд Вінницької області.

«Під час судового розгляду кримінального провадження стало відомо, що 9 липня 2019 року, у місті Вінниці чоловік здійснив два розбійні напади на жінок у ліфтових приміщеннях житлових будинків. Обвинувачений заходив слідом за потерпілими у ліфт та погрожуючи ножем, вимагав у них гроші. Так, після першої спроби розбійного нападу, чоловік залишився ні з чим – жінка ударила його долонею в обличчя та утекла. Реалізовуючи злочинний умисел вдруге, підсудний відібрав у потерпілої 900 гривень, які налякана жінка витягнула із гаманця. Забравши кошти, чоловік зник з місця вчинення злочину.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав та щиро розкаявся. Суду пояснив, що дійсно скоїв інкриміновані діяння, оскільки після того, як був звільнений з місць позбавлення волі, не маючи паспорта громадянина України, який раніше втратив, не міг влаштуватись на роботу і вести нормальний спосіб життя. Тому, у нього виник злочинний умисел когось налякати та забрати певну суму коштів. Крім того, обвинувачений зазначив, що під час вчинення злочинів, ніж по відношенню до потерпілих не застосовував, а лише тримав його на відстані.

Заслухавши думки учасників справи, дослідивши докази в повному обсязі, урахувавши наявність обставин, які пом’якшують покарання у виді визнання підсудним вини, щирого каяття та активного сприяння у розкритті злочину, а також враховуючи вимоги ст. 65 КК України, беручи до уваги відомості про особу обвинуваченого, який вчинив умисний тяжкий злочин, що свідчить про антисоціальну його спрямованість, схильність до вчинення кримінальних правопорушень, суд дійшов висновку, що виправлення обвинуваченого можливе лише із застосуванням покарання, пов’язаного з ізоляцією від суспільства.

З урахуванням загальних засад призначення покарання: законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації, суд визнав винуватим 54-річного чоловіка у вчинені вищевказаного злочину та призначив йому покарання у виді семи років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна, в межах санкції ч. 2 ст. 187 КК України, оскільки призначення інших видів покарань визнано судом недостатнім для досягнення мети покарання, визначеної ст. 50 КК України», – повідомляє суд.

На даний час вирок не набув законної сили.

Вінниця.info