29 черв. 2020 15:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

112

0

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби

Вінницький експериментатор робить ексклюзивні вина


Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби

Ексклюзивні вина від експериментатора з Вінниці. Кульбаба, буряк, морква, рукола і базилік —один нестандартний матеріал для створення напою «правди». Дегустували його і кореспонденти Вінниця.info.

Вінничанин Олександр винороб з 15-річним стажем. У його підвалі близько півсотні видів вина з різних ягід і плодів. Робить його він цілий рік. Не тільки влітку і восени. Після новорічних свят - з мандаринів, лимонів, ананасів. Навесні - з молодих кульбаб.

«Основні нотки, від кульбабки, від такого весняного меду. Спробуйте», - Олександр протягує келих.

Вино у його виконанні абсолютно натуральне. Використовує воду, цукор, або фруктозу, живі бактерії цитруси та родзинки. Основний матеріал збирає у власному садку. А також і на городі. Буряк нарізає великими кубиками або моркву дрібнить на тертці не для ароматного борщу - через кілька місяців з овочів буде вино.

Але спочатку два кілограми нарізаних овочів заливає чотирма літрами кип'яченої води. У темному місці відстоює три дні та періодично збовтуючи. Після цього сік відокремлює від макухи. Додає 500 грамів цукру і жменьку родзинок. За такою пропорції цукор підсипає ще два рази протягом тижня. Час від часу збовтуючи. Закриває кришкою для виноробства.

«Дайте йому десь півтора місяця бродити. Не забувайте, що місткість треба залити рідиною не до країв. Залишити місце для бродіння. Щоб там повітря було. Щоб воно вам не «взірвалось». Бо у мене стеля один раз була, як зіркове небо», - попереджає Олександр.

Після процесу бродіння рідину зливає від осаду і ставить на кілька місяців у погріб. Саме таке нестандартне вино користується особливим попитом. До нашого приходу його встигли продегустувати до останньої краплі.

«Така дивина, вино з буряка. Ха-ха», - жартує сусідка Ніна Василівна.

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби

Тепер винороб чекає новий урожай. Буряк та морква вже підростають. У цьому році також хоче спробувати напої із зелені руколи і базиліка.

Для винороба-експериментатора створення ексклюзивних вин — хобі. Авторським технологіям готовий навчити всіх охочий. І нагадує, що надмірне вживання алкогольних напоїв шкодить здоров'ю.

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби - фото 2

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби - фото 3

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби - фото 4

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби - фото 5

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби - фото 6

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби - фото 7

Вінничанин робить ексклюзивні вина з буряка, моркви, ананасів та кульбаби - фото 8

Вінниця.info