30 листоп. 2022 14:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

86

0

Вінничанин з побратимами «насипають» російським воякам на Донеччині

Вінничанин з побратимами «насипають» російським воякам на Донеччині

До повномасштабної війни Вадим працював на кондитерській фабриці у Вінниці


Вінничанин з побратимами «насипають» російським воякам на Донеччині

До повномасштабної війни Вадим працював на кондитерській фабриці у Вінниці. Зараз вінничанин навідник міномета 82 мм калібру і разом з побратимами нещадно б’є окупанта у складі однієї із механізованих бригад, що тримає оборону на Авдіївському напрямку.

Вінничанин з побратимами «насипають» російським воякам на Донеччині

Про нашого земляка на передовій написали на сайті інформаційного агентства Міністерства оборони АрміяІнформ.

Перед початком бойової роботи Вадим з маркером в руці пише щось на міні. З’ясувалось, що нещодавно у нього загинув друг Ігор Янзюк.

«Ми до війни не знали один одного, познайомилися вже тут. Ігор не мінометник, він у піхоті служив. Хорошою людиною був, справжнім другом, патріотом, розумним був і мріяв багато про те, чим займатиметься і що робитиме після того, як росія згине. Це вже не перший мій «кабанчик» оркам в пам’ять про друга», - розповів Вадим.

Вінничанин з побратимами «насипають» російським воякам на Донеччині  - фото 2

Сам він каже, що до широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну ніякого досвіду військової служби не мав взагалі.

«24 лютого я працював у першу зміну на кондитерській фабриці у Вінниці. Нас усіх розпустили по домівках. Відвіз дружину і двох своїх дітей у село. Сам повернувся, почав долучатися до волонтерських проєктів для допомоги нашим воїнам, дитячим і пологовим будинкам. 5 березня отримав дзвінок із військкомату, 6-го вже був у навчальному центрі в Старичах, потім нас відправили на Черкащину, де формувалась бригада.

Відчуваю себе сьогодні на своєму місці. Пишаюся тим, що служу в чудовому бойовому колективі, що б’ємо орків не шкодуючи сил і щедро їм насипаємо. Іноді ті навіть зуби почистити не встигають, а ми вже тут, — це з останнього. Йшли троє з рушниками вранці, вмитися хотіли. Побачили наш дрон, почали щось махати, вигукувати і… домахалися. Ми з козаками зробили їм: «Орка тіло ляже в ґрунт - допоможе… 82-мм міномет». Так зі щітками в руках, рушниками на шиї і полягали в нашу землю, назавжди.

Ми, вистоїмо, ми обов’язково переможемо!», - говорить Вадим.

Вінничанин з побратимами «насипають» російським воякам на Донеччині  - фото 3

Вінничанин з побратимами «насипають» російським воякам на Донеччині  - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото - Армія.інформ