21 лют. 2021 12:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

134

0

Вінничанин змайстрував більше 30 моделей радіокерованих літаків. Відео

Вінничанин змайстрував більше 30 моделей радіокерованих літаків. Відео

На виготовлення однієї моделі йде від 2 тисяч гривень до кількох тисяч доларів


Вінничанин змайстрував більше 30 моделей радіокерованих літаків. Відео

Вінничанин Олег Гоменюк майструє радіокеровані літаки. У його колекції 30 різноманітних літачків, є навіть безпілотник у формі «мультяшної» пташки. Задоволення не з дешевих. На виготовлення однієї моделі йде від 2 тисяч гривень до кількох тисяч доларів.

Про це йдеться в сюжеті Суспільне Вінниця.

Безпілотник у формі «мультяшної» пташки Олег випробовує разом із донькою Валею. Літачок, як і пташка, приземляється на дерево. Пояснює Олег, причиною аварійної посадки став сильний вітер.

Вінничанин змайстрував більше 30 моделей радіокерованих літаків. Відео

За безпілотником тестують планер, призначений він як для спорту, так і для «релаксових» польотів, каже Олег. У небі планер тримається за рахунок повітря. Якщо вправно ним керувати, літатиме годинами.

«Такий планер допомагає розвинути навики керування без мотора. Коли ти вмієш керувати моделями тільки за рахунок аеродинаміки, можна безпечно посадити модель навіть з вимкненим мотором», – каже Олег Гоменюк, майстер.

Вінничанин змайстрував більше 30 моделей радіокерованих літаків. Відео  - фото 2

Є у колекції Олега і гідроплан. Він може злітати і сідати на поверхню води. Кожен літак, розповідає, має свою історію. Збирає літаки з підручних матеріалів.

Загалом Олег Гоменюк змайстрував близько 30 літаків. Кожен, розповідає, має свою історію. Збирає літаки з підручних матеріалів. На один йде до двох днів майже безперервної роботи. Усі його літаки – радіокеровані моделі на пультовому управлінні.

FPV-літак або літаюче «крило» – призначений для польотів по відео від першої особи.

Вінничанин змайстрував більше 30 моделей радіокерованих літаків. Відео  - фото 3

Пілотажний вертоліт – одна з найскладніших моделей, – говорить Олег. Вона в 12 разів зменшена від оригіналу. Зібрав, але до польоту каже – потрібно іще вдосконалити навички керування.

«Цей вертоліт для виконання акробатичних фігур. Перевороти, воронки. Він відтворює механіку і принцип роботи справжнього вертольота, все ідентично», - каже Олег Гоменюк.

Один літак обходиться від 2 тисяч гривень до кількох тисяч доларів.

Вінничанин змайстрував більше 30 моделей радіокерованих літаків. Відео  - фото 4

Дружина Світлана захоплення чоловіка літаками – поділяє. Вдома, як і Олег – і собі майстерню облаштувала. З поліуретану робить ляльки й продає їх за кордон. За освітою Олег Гоменюк – радіотехнік.

Мріяв стати пілотом чи авіамеханіком, втім каже, життя склалося інакше. Поки що літав як пасажир і парашутист. Та піднятись в небо за штурвалом – все ще хоче.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото та відео Суспільне Вінниця

title