20 лип. 2020 16:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

98

0

Вінничанин змайстрував велосипед для їзди лежачи. Відео

Вінничанин змайстрував велосипед для їзди лежачи. Відео

Змайстрував лігерад чоловік для себе, через діагноз - варикоз


Вінничанин змайстрував велосипед для їзди лежачи. Відео

Вінничанин Василь Панич уже декілька років їздить на незвичному велосипеді – лігерад. «Родзинка» конструкції – їздити на ньому можна лише навлежачки. Змайстрував велосипед чоловік для себе, так як лікарі після діагнозу – варикоз, порадили вправи: лягати на спину і крутити педалі.

Про це йдеться в сюжеті UA:Вінниця.

«Треба якимось чином адекватно себе поводити з точки зору навантаження на ноги. Я зробив цей велосипед, це дозволило мені «м’яко» увійти в процес їзди на велосипеді після лікування. Навантаження було, але не було перевантаження на клапани, котрі у венах відказують», – каже Василь Панич.

Водопровідні труби, колеса та два сидіння від велосипеда, а ще знання інженера-радіотехніка, - це те - каже Василь Панич, що знадобилося їм, аби скласти лігерад. Додає, конструювання багато часу не забрало і по фінансах вийшло недорого.

А ще додає, що за роки користування неодноразово удосконалював і переробляв лігерад під себе.

На лігераді Василь Панич із 2012 року. Зараз, їздить, каже, щодня. У будні ним добирається до роботи, а навихідні виїздить за межі міста. Долає по кілька сотень кілометрів.

«Через Літин на Хмільник 80 км, від Хмільника через Калинівку 80 км. Можна «спокійно» подолати і 200 кілометрів», – зазначив Панич.

Додає, катання на лігераді тепер його улюблене заняття. Жартує, корисно і для здоров’я, і для сім’ї.

«Тікаю від жінки, щоб не зачіпала», – каже чоловік.

Наступного року Василь Панич хоче спробувати свої сили у веломарафоні серед не професійних спортсменів «Калинівська сотка». А ще мріє встановити новий світовий рекорд швидкості на такому велосипеді – зараз це 136 кілометрів на годину.


Вінниця.info

title