5 трав. 2021 15:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

31

0

​Вінничанина підозрюють у викраденні 28 тисяч євро

​Вінничанина підозрюють у викраденні 28 тисяч євро

Здобутими коштами чоловік розпорядився на власний розсуд


​Вінничанина підозрюють у викраденні 28 тисяч євро

39-річний вінничанин проник у приватний будинок через вікно та вчинив пограбування. 16 тисяч гривень чоловік знайшов у спальні господарів, ще 28 тисяч євро в іншій кімнаті. Здобутими коштами чоловік розпорядився на власний розсуд.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Слідством установлено, що правопорушник, усвідомлюючи свою протиправну діяльність, проник на територію домоволодіння, що знаходиться у Вінниці та шляхом розбиття металопластикового вікна, проник всередину будинку, звідки таємно скоїв крадіжку грошових коштів у сумі 28 000 євро та 16 000 гривень, які знаходилися у спальній кімнаті будинку.

Після цього з місця злочину зник, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим завдав потерпілій майнової шкоди на загальну суму 958 138,40 грн, що в понад 844 рази перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Чоловікові оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло, вчинене в особливо великих розмірах).

На цей час до суду надіслано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Згідно з ч. 5 ст. 185 КК України за інкримінований злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info