12 берез. 2020 20:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

81

0

Вінниччина отримала 50 тестів для виявлення COVID-19

Вінниччина отримала 50 тестів для виявлення COVID-19

В область надійшло 50 тестів для виявлення коронавірусу, а також фільтрувальні маски


Вінниччина отримала 50 тестів для виявлення COVID-19

12 березня у Вінницьку область надійшло 50 тестів для виявлення коронавірусу, а також фільтрувальні маски для медпрацівників зони карантину.

Про це у Фейсбук повідомив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

«Вінницькою областю отримано 50 тестів для виявлення коронавірусу та фільтрувальні маски (для медпрацівників зони контакту).

За оперативною інформацією, станом на сьогодні маски для особистого використання наявні в 3 мережах аптек. Нагадую, що маски потребують ті, хто має прояви ГРВІ. Здоровій людині маска не потрібна.

Закладами охорони здоров'я продовжуються закупівлі тестів для виявлення коронавірусу, а аптечними мережами – масок», – пише Скальський.

Вінниччина отримала 50 тестів для виявлення COVID-19

Вінниччина отримала 50 тестів для виявлення COVID-19 - фото 2

Вінниччина отримала 50 тестів для виявлення COVID-19 - фото 3

Нагадаємо, 12 березня по всій Україні ввели карантин до 3 квітня. Так, у Вінниці призупинено навчання у школах та позашкільних закладах.

Мер Вінниці Сергій Моргунов рекомендував запровадити в місті ряд обмежувальних заходів та посилити епідемконтроль аби запобігти розповсюдженню захворювання COVID-19.

У Вінниці також виділили карантинні бази, рекомендовані обласним департаментом охорони здоров’я. Як зазначила заступниця міського голови Галина Якубович, цих баз достатньо, щоб вінничани не хвилювалися. Також у вінницькому аеропорту здійснюється перевірка і контроль безпеки пасажирів літака. Зокрема, показали, у якому режимі працює аеропорт та які запобіжні заходи введені у зв’язку із загрозами завезення коронавірусу.

12 березня, Вінницька обласна державна адміністрація спростувала інформацію про виявлення випадку коронавірусу у Козятині. Зазначають, що пацієнта діагностували «ГРВІ. Гострий ринофарингіт. Гострий трахеобронхіт».

Читайте також: Чоловік, який приїхав з Італії на похорон, наробив переполоху в селі на Вінниччині. Його помістили на карантин.

Раніше у Вінниці журналістам показали палати інфекційного відділення, які підготували на випадок коронавірусу. Також зазначили, що готовність області до протидії коронавірусу – одна з найкращих в Україні.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на вечір 12 березня в Україні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Захворіли двоє жителів Чернівецької області та жителька Житомирської області.

Вінниця.info, фото зі сторінки Владислава Скальського