28 квіт. 2020 16:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

121

0

Вінниччина отримала 9 тисяч ПЛР-тестів вітчизняного виробництва

Вінниччина отримала 9 тисяч ПЛР-тестів вітчизняного виробництва

Вінницька область отримала 9 тисяч ПЛР-тестів


Вінниччина отримала 9 тисяч ПЛР-тестів вітчизняного виробництва

На початку квітня в Україні запустили виробництво власних ПЛР-тестів, які визначають чи інфікована людина коронавірусом. Такі тести дешевші, ніж іноземні, а за якістю нічим не відрізняються від світових. Першу партію тестів уже почали розподіляти по регіонам. Вінницька область отримала 9 тисяч ПЛР-тестів.

Про це у Фейсбук написала народна депутатка Ірина Борзова.

«Перші 9000 ПРЛ-тестів від українського виробника отримав Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ для тестування матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірус. Лабораторні тести область отримала за розподілом від Міністерства охорони здоров‘я.

Тестування дуже важливе для вчасного виявлення інфекції та запобігання її поширенню. За словами в. о. головного санітарного лікаря Вінниччини, зараз працює дві лабораторії. Українські тести високоякісні», – йдеться в дописі нардепки.

Раніше ми писали, що на Вінниччині збільшать кількість ПЛР-тестувань на COVID-19. Для цього на область мають передати ампліфікатор для проведення ПЛР-тестування.

Нагадаємо, в Україні розпочали клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який може суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень коронавірусу. До таких висновків дійшли українські вчені та виробники.

Вінниця.info