19 квіт. 2019 17:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

71

0

Вінниччина отримає майже 600 вакцин від сказу

Вінниччина отримає майже 600 вакцин від сказу

Україна закупила понад 93 тисяч доз вакцин для профілактики сказу


Вінниччина отримає майже 600 вакцин від сказу

Україна закупила понад 93 тисяч доз вакцин для профілактики сказу. Перша партія – 15 тисяч доз, вже прибула на склад і готується до відправлення в регіони. До Вінницької області відправлять 569 вакцин.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

З початку наступного тижня антирабічні вакцини відправлять в усі області країни відповідно до розподілу.

Вінниччина отримає майже 600 вакцин від сказу

Вакцини, що призначені для профілактики та лікування сказу у дітей та дорослих, закуплені та доставлені агенцією «Crown Agents» за кошти Держбюджету. Ці вакцини вироблені у Франції у повній відповідності з вимогами GMP (Належної виробничої практики) та специфікаціями в реєстраційному посвідченні країни-імпортера.

Термін придатності доставлених вакцин для профілактики сказу – 30 квітня 2021 року. Обрані «Crown Agents» постачальники контролювали виконання всіх необхідних умов щодо транспортування вакцин та забезпечили постачання вакцин з максимально можливим строком придатності.

Загалом «Crown Agents» придбали для МОЗ України 93 081 вакцин для профілактики сказу за кошти Держбюджету. Наступні партії вакцин будуть доставлені впродовж року.

Перевірити наявність вакцин у регіонах можна в таблиці.

Довідка.

Антирабічну вакцину застосовують для первинної імунізації людей, які були в контакті або були вкушені скаженими, підозрілими на сказ або невідомими тваринами. Подальша ревакцинація проводиться згідно зі схемою лікувально-профілактичної імунізації.

Також антирабічною вакциною проводять профілактичну імунізацію людям, робота яких пов'язана з ризиком зараження: співробітникам лабораторій, які працюють з вуличним вірусом сказу, ветеринарам, мисливцям, лісникам.

Вінниця.info