20 січ. 2021 12:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

109

0

Вінниччина перша в Україні за кількістю працевлаштованих учасників бойових дій

Вінниччина перша в Україні за кількістю працевлаштованих учасників бойових дій

407 ветеранів, зокрема 8 осіб з інвалідністю, працевлаштувалися


Вінниччина перша в Україні за кількістю працевлаштованих учасників бойових дій

Вінницька область в лідерах серед інших регіонів, де учасники бойових дій змогли отримати роботу. За даними обласного центру зайнятості, 407 ветеранів, зокрема 8 осіб з інвалідністю, працевлаштувалися. Це становить четверту частину від усієї кількості зареєстрованих безробітних.

Про це пише АрміяInform.

За даними Державної служби зайнятості, кількість безробітних в Україні за 9 місяців 2020 року, у порівнянні з 9 місяцями 2019 року, зросла на 182 тис. осіб і становила 1,6 млн осіб. Зростання рівня безробіття відбулося в усіх регіонах і серед громадян усіх вікових груп.

Збільшилася кількість безробітних і серед ветеранів війни на Сході держави. У Вінницькій області, за даними обласного центру зайнятості, кількість офіційно зареєстрованих безробітних учасників бойових дій зросла на майже 500 осіб – з 1208 у 2019-му до 1 731 торік.

Як Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська, у період карантинних обмежень першочерговим напрямом діяльності служби стало підвищення рівня зайнятості населення області. За сприяння центру роботу отримали 407 ветеранів, зокрема 8 осіб з інвалідністю. Це становить приблизно четверту частину від загальної кількості зареєстрованих безробітних.

«Більшість ветеранів були працевлаштовані у сільському, лісовому й рибному господарствах, а також у переробній промисловості, державному управлінні та обороні й у сфері торгівлі. Залучали учасників бойових дій і до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня до вимог роботодавців 33 учасники АТО (ООС), зокрема 1 особа з інвалідністю, пройшли професійне навчання за направленням Державної служби зайнятості. Одноразову допомогу для відкриття власної справи отримали 2 ветерани. Варто додати, що Вінниччина посіла перше місце в Україні за кількістю працевлаштованих учасників бойових дій», – розповіла Галина Скоковська.

Упоратися зі складною ситуацією в період карантинних обмежень людям, які залишилися без роботи, зокрема й учасникам АТО/ООС, допомогли законодавчі зміни, які значно спростили умови реєстрації у службі зайнятості й отримання допомоги по безробіттю на цей період. Станом на 1 січня 2021 року середній розмір допомоги з безробіття становив 7013 грн, що на 22% більше, ніж станом на 1 січня 2020 року.

Через карантинні обмеження, як додає Галина Скоковська, більшість процесів діяльності Центру зайнятості перемістилася в онлайн-площину. Це стосується інформаційних і консультаційних послуг. У роботі з клієнтами служби зайнятості почали використовувати онлайн-семінари, тренінги, зустрічі за допомогою платформи ZOOM.

Для тих, хто опинився без роботи, варто звернути увагу на популярні вакансії. На Вінниччині найбільше роботодавці шукають робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, водіїв автотранспортних засобів, трактористів, токарів, операторів котелень тощо. Також потрібні працівники сфери торгівлі й послуг: кухарі, продавці, охоронники. Великий попит у роботодавців маютьі кваліфіковані робітники з інструментом. Ідеться про слюсарів-ремонтників, швачок, електрогазозварників, електромонтерів. У сільськогосподарському секторі потрібні робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, тваринники, робітники фермерського господарства.

Тож з метою задоволення попиту роботодавців на кваліфікованих робітників служба зайнятості надає послуги безоплатного перенавчання саме за робітничими професіями.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info