20 листоп. 2022 10:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

94

0

Вінниччина залишається у переліку регіонів, де складна ситуація з енергопостачанням

Вінниччина залишається у переліку регіонів, де складна ситуація з енергопостачанням

Внаслідок російських ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури на початку тижня, складна ситуація з енергопостачанням зберігається на Вінниччині


Вінниччина залишається у переліку регіонів, де складна ситуація з енергопостачанням

Внаслідок російських ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури на початку тижня, складна ситуація з енергопостачанням зберігається на Вінниччині, Київщині, Одещині, Харківщині, Тернопільщині, Черкасах, Чернігові та в інших регіонах.

Про це у зверненні ввечері 19 листопада сказав Президент України Володимир Зеленський.

«Як і завжди, сьогодні отримував доповіді щодо відновлювальних робіт в енергетиці. По всій країні працюємо, щоб стабілізувати ситуацію.

Найбільше проблем з електрикою – Київ і область, Одеса й область, Харків і область. Вінниччина, Тернопільщина, Черкаси, Чернігів та інші регіони – енергетики роблять усе можливе, щоб дати людям нормальне життя», – йдеться у зверненні Зеленського.

В «Укренерго» повідомили, що на 20 листопада по всій Україні, зокрема, і у Вінницькій області, з 08:00 до 24:00 будуть застосовуватися планові відключення електроенергії. Додаткові аварійні відключення не прогнозуються.

«Вчора нам вдалося дещо пом’якшити обмеження споживання. Ми продовжуємо працювати, щоб повернути світло українцям, яке намагаються забрати у нас рашисти, атакуючи ракетами наші енергоооб’єкти.

Це складно, часом довше, ніж ми очікували, але ми знаходимо рішення, заживлюємо та тримаємо баланс в енергосистемі. На те ми й українські енергетики, щоб створювати і нести світло, а не руйнувати та заганяти у темінь, як це роблять «енергетики» росії спільно з їхніми військовими», – кажуть в «Укренерго».

Нагадаємо, вся інформація про відключення електроенергії у Вінницькій області розміщена на офіційному сайті АТ «Вінницяобленерго».

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що якщо не буде ракетних обстрілів, то ситуація в енергосистемі за кілька днів покращиться.

«Якщо обстрілів не буде, то через кілька днів ситуація в енергосистемі буде краща. Якщо будуть нові обстріли, ми будемо готові відновлювати знов і знов.

І незважаючи на те, що потрібно готуватись до можливих значних перерв в енергопостачанні, я б хотів, щоб споживачі електроенергії знали: якщо десь вимкнули світло, це означає, хтось там, далеко, на підстанції, на електростанції вже займається ремонтом», – розповів Володимир Кудрицький в ексклюзивному інтерв’ю на каналі 1+1.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info