21 черв. 2019 10:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

104

0

Вінниччина збільшує експорт до країн Європейського Союзу

Вінниччина збільшує експорт до країн Європейського Союзу

Протягом травня Вінницька митниця видала майже 500 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн Європейського Союзу


Вінниччина збільшує експорт до країн Європейського Союзу

Вінницька продукція продовжує «завойовувати» європейський ринок. Протягом травня Вінницька митниця видала майже 500 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн Європейського Союзу. З початку року було видано 2273 сертифікатів, що на 748 більше, ніж у січні-травні минулого року. Тож спостерігається позитивна тенденція зростання експортних операцій вінницьких підприємств.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами Вінницької митниці ДФС.

Найбільше сертифікатів було оформлено до Польщі, Німеччини, Австрії, Нідерландів. Серед інших країн-партнерів - Литва, Румунія, Чеська Республіка. Минулого місяця до них додалися Італія та Швеція. Як і в попередні періоди, найбільше вінницькі виробники експортували заморожені тушки та частини курчати, жир тваринного походження, свіжі яблука, соєву олію та макуху.

Загалом, з 2014 року митниця видала вже 13 108 сертифікатів EUR.1. Статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 12 суб’єктам ЗЕД області.

Вінниця.info