12 трав. 2020 11:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

86

0

Вінниччина готується до можливих підтоплень

Вінниччина готується до можливих підтоплень

Готують комплексний план щодо попередження підтоплень населених пунктів


Вінниччина готується до можливих підтоплень

На Вінниччині готують комплексний план щодо попередження підтоплень населених пунктів через негоду. Враховуючи досвід останніх років, коли внаслідок зливи мешканцям сіл затоплювало подвір’я, городину, розмивало дорогу на сільських вулицях, – план включатиме перелік дій та заходів різних структурних підрозділів задля попередження нових підтоплень в майбутньому.

Про це повідомили під час апаратної онлайн наради голови ОДА Владислава Скальського з керівниками департаментів та служб області, – пише прес-служба ОДА.

Директор Департаменту цивільного захисту ОДА Сергій Вовченко, зауважив, що наразі підготовлено доручення до голів РДА та очільників органів місцевого самоврядування стосовно необхідності посилення інженерного захисту населених пунктів з метою унеможливлення їх підтоплень.

Владислав Скальський доручив розробити комплексний план для Вінницької області, з урахуванням досвіду останніх років, коли підтоплювались населені пункти. План включатиме перелік дій, заходів та координованих зусиль різних структурних підрозділів задля попередження нових підтоплень в майбутньому.

Нагадаємо, на початку травня на Вінниччині пройшла сильна злива, внаслідок чого загинув чоловік, якого потоком води змило з дороги, затопило будинки і замулило вулиці.

2-го травня у Вінниці під час зливи затопило під’їзд багатоквартирного будинку. В Жмеринці через зливу затопило підвал одного з приватних помешкань, а в кількох районах області сильний вітер повалив дерева на проїжджу частину.

Також до рятувальників зверталися мешканці як у Вінниці, так і в районах області. В обласному центрі дерево впало на припарковане авто, а в Погребищі через зливу затопило кілька підвалів.

Вінниця.info