25 жовт. 2019 12:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

78

0

Вінницька і ще 6 областей змагатимуться за 20 мільйонів євро, щоб побудувати сучасний центр професійної досконалості

Вінницька і ще 6 областей змагатимуться за 20 мільйонів євро, щоб побудувати сучасний центр професійної досконалості

Кошти будуть спрямовані в 4 з цих регіонів для будівництва по 1 центру професійної досконалості.


Вінницька і ще 6 областей змагатимуться за 20 мільйонів євро, щоб побудувати сучасний центр професійної досконалості

Вінницька, Львівська, Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Рівненська та Чернівецька області змагатимуться за 20 мільйонів євро, які будуть спрямовані в 4 з цих регіонів для будівництва по 1 центру професійної досконалості.

Про це розповіла Міністр освіти і науки України Ганна Новосад 25 жовтня, на відкритті конференції «Туринський процес 2018-2020», – йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

В кожній з обраних пілотних областей на можливість стати центром професійної досконалості претендує по 3 заклади професійної освіти. У Вінницькій області – Вище професійне училище №41 м. Тульчин, Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище та Вінницьке вище професійне училище сфери послуг.

«Я вітаю усі області, що отримали можливість стати пілотними в нашому великому проєкті «EU4Skills». Згодом до вас приїде експертна місія KfW для відбору 4 закладів, які завдяки європейській інвестиції у 20 млн євро стануть Центрами професійної досконалості. Ще 20 млн євро проєкту планується спрямувати у ці регіони для побудови менших об’єктів у межах інфраструктури професійної освіти. Також плануємо вишукати додаткові кошти з держбюджету для того, щоб центр професійної досконалості був у кожній з обраних областей», — відзначила Ганна Новосад.

Вона також нагадала, що МОН має попередні домовленості з Європейським Інвестиційним Банком, який готовий надати Україні низьковідсоткову позику в 50 млн євро. Ці кошти будуть спрямовані на побудову відповідної інфраструктури в областях, що не змогли увійти до переліку пілотних.

Довідка.

Для модернізації системи підготовки кваліфікованих кадрів 17 грудня 2018 року було підписано Угоду між Україною та Європейською Комісією про фінансування Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Загальний обсяг фінансування — 58 млн євро.

Це кошти на модернізацію інфраструктури, закупівлю обладнання, створення центрів професійної досконалості, навчання майстрів та вчителів, розроблення нових освітніх стандартів тощо.

Вінниця.info, фото з сайту Міністерства освіти і науки