2 лип. 2020 11:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

165

0

Вінницька художниця ілюструє метафоричні асоціативні карти. Відео

Вінницька художниця ілюструє метафоричні асоціативні карти. Відео

Карти потім використовуватимуть у психологічних практиках


Вінницька художниця ілюструє метафоричні асоціативні карти. Відео

Вінницька художниця-ілюстраторка Ірина Прокопчук створює метафоричні асоціативні карти. Такі карти потім використовуватимуть у психологічних практиках. Нині дівчина працює над третьою колодою. Згодом планує розпочати підготовку до персональної виставки, яку присвятить ровесникам незалежності.

Про це йдеться в сюжеті UA:Вінниця.

«Мені надається опис карт чи опис ситуації, а я повинна її зобразити так, щоб це викликало певні асоціації. Я завжди кажу, що потрібно пережити те, що тобі потрібно показати. Лише тоді воно буде насичене енергетикою і буде краще «читатися», – каже Ірина Прокопчук, художниця-ілюстраторка.

Вінницька художниця ілюструє метафоричні асоціативні карти. Відео

У кожній колоді від 60 до 80 карт, залежно від теми. Аби проілюструвати одну таку, дівчина витрачає день.

Метафоричні карти Ірина створює для психологині Катерини Лукінової.

«Коли я стикнулася з тим, що хочу створити свою колоду, бо для роботи мені не вистачало, почала шукати художника. Головне завдання – потрібно було знайти ту людина, яка передасть емоції», – розповідає Катерина Лукінова.

Вінницька художниця ілюструє метафоричні асоціативні карти. Відео - фото 2

Вже готові дві колоди, а третя у друці.

«Перша тематика – Татова дочка. Я часто працюю з жінками, в яких є складності в стосунках. Я помітила, що все впирається у відносини з татом. Колода – Тіні жінки. Вона вивчає приховану сторону жінок, тому що дуже часто жінка в собі щось подавляє, приховує. В неї можуть бути якісь частини, яких вона не проявляє. І третя колода – Ресурси і таланти. Це те, що жінку наповнює щодня», – додає Лукінова.

Вінницька художниця ілюструє метафоричні асоціативні карти. Відео - фото 3

Після завершення роботи над колодами, ілюстраторка розпочне працювати над іншим проектом. Його жінка готує до персональної виставки.

«Я ровесниця незалежності. Хочеться на наступний рік створити не так виставку, як певний проект. Він буде присвячений Незалежності. Хочу показати людей в цей період. Створити таку графічну серію, яка би складалася в одну картину», –каже ілюстраторка Ірина.


Вінниця.info

title