11 трав. 2021 14:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

121

0

Вінницька команда юних хокеїстів виборола перемогу на турнірі з шорт-хокею

Вінницька команда юних хокеїстів виборола перемогу на турнірі з шорт-хокею

У змаганнях взяли участь шість команд з різних міст України


Вінницька команда юних хокеїстів виборола перемогу на турнірі з шорт-хокею

9-10 травня, у Вінниці, в «Льодовому клубі» відбувся Всеукраїнський турнір з шорт-хокею з шайбою серед дітей. У змаганнях взяли участь шість команд з різних міст України. Перемогу виборов вінницький «Патріот».

Про це повідомили у відділені Національного олімпійського комітету Вінницької області.

Відразу в перший день змагань лідерство турніру захопила команда вінницьких «Патріотів», зігравши з херсонською командою «Дніпро» з рахунком 11:1 та з одеськими «Морськими вовками» – 7:2 , і вже у другий день трималась до кінця, виборовши в результаті перемогу над хокейними командами «Київ» та «Київ-2» з рахунками 7:4 та 14:2 відповідно.

Таким чином тріумфував «Патріот», перемігши в усіх матчах. Друге місце посіла команда ХК «Київ», а бронзовими призерами турніру стала команда «Дніпро».

«Мій син займається хокеєм з 5-ти років. Обрали цей чоловічий та мужній вид спорту, тому що багато років поспіль їздили сім’єю та з друзями на чемпіонати Світу з хокею в різні країни, і згодом почали трохи засмучуватись, що вболіваємо за інші команди, а не за українців. Тож, коли син обрав цей вид спорту для занять, відразу ж підтримали його такий вибір. Тренується хлопець шість разів на тиждень і вже досяг певних успіхів – грає в свої 8 років на рівних в команді старших на рік-півтора за нього хлопців», – розповіла мати одного зі спортсменів вінницької команди.

Вінницька команда юних хокеїстів виборола перемогу на турнірі з шорт-хокею

Вінницька команда юних хокеїстів виборола перемогу на турнірі з шорт-хокею - фото 2

Вінницька команда юних хокеїстів виборола перемогу на турнірі з шорт-хокею - фото 3

Вінницька команда юних хокеїстів виборола перемогу на турнірі з шорт-хокею - фото 4

Довідка.

Шорт-хокей – різновид хокею, де грають по 4 людини від кожної команди (бувають формати турнірів 3 на 3). Змагання проходять на майданчику в два рази меншою, ніж в звичайному хокеї з шайбою. Раніше різновид цього спорту використовувалася для молодіжних команд, так як вимагає меншої витрати енергії і сил, але на сьогодні цей напрямок динамічної гри, в якій кожен учасник бере активну участь, стрімко розвивається.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото Національного олімпійського комітету Вінницької області