22 черв. 2020 12:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

170

0

Вінницька міська клінічна лікарня №1 знову прийматиме на лікування пацієнтів з коронавірусом

Вінницька міська клінічна лікарня №1 знову прийматиме на лікування пацієнтів з коронавірусом

Попередні пацієнти одужали, їх виписали


Вінницька міська клінічна лікарня №1 знову прийматиме на лікування пацієнтів з коронавірусом

На вихідних з міської клінічної лікарні №1 у Вінниці виписали 5 пацієнтів, які хворіли на COVID-19. В понеділок планують виписати ще 7-ох. В лікарні, яку тимчасово виключали з маршруту «швидкої» по коронавірусу, знову прийматимуть хворих, оскільки звільнилися ліжко-місця.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Наразі на лікуванні в міській клінічній лікарні №1 перебуває 39 хворих з коронавірусом. Також на стаціонарному лікуванні є 5 осіб з підозрою на COVID-19 та 20 пацієнтів з ймовірними випадками захворювання, коли наявні клінічно виражені симптоми COVID-19, але ПЛР-результати ще негативні.

«Варто відзначити, що подобова динаміка нових випадків залишається високою. Статистика по місту: за 20 червня +13, 21 червня +15. Станом на ранок 22 червня ми маємо +3 нових випадки, але понеділок не є показовим. До сьогоднішнього дня міська клінічна лікарня №1 була тимчасово виключена з маршруту «103» по COVID-19, а сьогодні ми відновлюємо прийом пацієнтів. Вінничани лікуються у Калинівці, Козятині та Вінницькій районній лікарні. Ми продовжуємо демонструвати найвищі показники по одужуваності. По місту Вінниці одужало майже 63%, по Україні цей показник 45%», – повідомив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Як йдеться в повідомленні міськради, станом на 21 червня у Вінниці лабораторно підтверджено 951 випадок інфікування коронавірусом. Одужали 597 пацієнтів. За вихідні не зареєстровано жодного летального випадку від COVID-19.

Вінницький лабораторний центр МОЗ з початку пандемії зробив 29 426 досліджень на виявлення COVID-19. За кількісним показником проведених тестувань, це другий результат після Києва.

Варто відзначити, що у місті працює 16 мобільних бригад у 5-ти ЦПМСД міста. З початку пандемії коронавірусу вони здійснили 5 963 виїздів, відібрано 11 884 зразків для ПЛР-тестів.

В міськраді нагадують вінничанам, що задля уникнення інфікування варто дотримуватися протиепідемічних заходів та правил особистої гігієни. А у громадських місцях загального користування носити маски та дотримуватися соціальної дистанції.

Нагадаємо, як повідомив під час брифінгу 19-го червня міський голова Вінниці Сергій Моргунов, міська клінічна лікарня №1 у Вінниці була на 95% заповнена хворими на COVID-19. Вінницька районна лікарня – на 78%. Через це хворих на коронавірус вінничан возили до Калинівської центральної районної лікарні.

Раніше ми писали, яким лікарням Вінниччини НСЗУ профінансує лікування пацієнтів з COVID-19.

Станом на 22 червня в області зафіксували 1660 випадків коронавірусної інфекції. Це на 13 випадків більше, ніж минулої доби, коли повідомляли про 1647 хворих.

Найбільше нових інфікувань за добу зареєстрували в Хмільницькому районі.

Вінниця.info, фото – ілюстративне