10 жовт. 2021 11:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

86

0

Вінницька міська рада дасть облраді півмільйона на реставрацію «Мурів»

Вінницька міська рада дасть облраді півмільйона на реставрацію «Мурів»

Кошти передбачені на реконструкцію пам’ятки архітектури національного значення


Вінницька міська рада дасть облраді півмільйона на реставрацію «Мурів»

Виконком 7 жовтня затвердив проект рішення до сесії Вінницької міської ради Про передачу у 2021 році субвенції в сумі 500 тис грн з бюджету Вінницької міської територіальної громади обласному бюджету Вінницької області. Кошти передбачені на реконструкцію пам’ятки архітектури національного значення.

«Передати в 2021 році субвенцію з бюджету Вінницької міської територіальної громади обласному бюджету Вінницької області на реалізацію проєкту «Реставрація пам’ятки архітектури національного значення «Башта та мур» (охоронний номер 55/3) по вул. Мури, 1 в м. Вінниці. Протиаварійні та невідкладні консерваційні роботи» в сумі 500 000 грн», - зазначено в документі.

Нагадаємо, ще в 2015 році Міністерство культури надало погодження на виготовлення проекту на виконання першочергових протиаварійних робіт. У березні 2017-го оголосили тендер і оцінили перший етап робіт в 3,8 млн грн. В листопаді 2018 року дах будівлі колишньої стайні та башти «оновили» металопластиковою черепицею.

На території «Мурів» при археологічних розкопках в 2015 році відкрили стіну Домініканського монастиря. Це одні з перших кам’яних забудов, які були у Вінниці. Фахівці припускали, що з 15 століття тут були поселення міського типу і звідси розвивався початок міста.

Про історію місця і будівель «Мурів», де зараз розташований Спасо-Преображенський Собор, можна прочитати ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info