11 жовт. 2019 16:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

83

0

Вінницька облрада проведе позачергову сесію щодо питання «формули Штайнмаєра»

Вінницька облрада проведе позачергову сесію щодо питання «формули Штайнмаєра»

Дату проведення позачергової сесії буде оголошено додатково розпорядженням голови обласної Ради.


Вінницька облрада проведе позачергову сесію щодо питання «формули Штайнмаєра»

11 жовтня відбулося засідання керівників фракцій Вінницької обласної Ради, де було вирішено провести позачергову сесію з одного питання «Про звернення Вінницької обласної Ради 7 скликання до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо неприйняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу та реалізації «формули Штайнмайера».

Дату проведення позачергової сесії буде оголошено додатково розпорядженням голови обласної Ради.

Про це йдеться на сайті Вінницької облради.

Засідання відбулося під головуванням очільника обласної Ради Анатолія Олійника. У роботі взяли участь керівники фракцій обласної Ради Олександр Крученюк (БПП «Солідарність»), Владислав Рой (ВО «Батьківщина»), Тарас Кобець (Радикальна партія Олега Ляшка), Олександр Корнійчук («Аграрії Вінниччини»), Сергій Чорноокий (ПП «Опозиційний блок»), Вадим Соляник (ПП Об’єднання «Самопоміч»). Також були присутні заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк та представник ВО «Свобода» Андрій Вигонюк.

На зустрічі обговорювали поточні питання роботи обласної Ради. Особливе занепокоєння як громадськості, учасників АТО/ООС, волонтерів, небайдужих громадян так і керівників фракцій обласної Ради викликало питання щодо так званої «формули Штайнмайера».

Керівники фракцій обмінялися думками щодо необхідності реакції депутатського корпусу обласної Ради на ситуацію, що склалась. Враховуючи важливість зазначеного питання та його широке обговорення в суспільстві, вирішили провести позачергову сесію з одного питання «Про звернення Вінницької обласної Ради 7 скликання до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо неприйняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу та реалізації «формули Штайнмайера».

Вінницька облрада проведе позачергову сесію щодо питання «формули Штайнмаєра»

У тексті йдеться про те, що «враховуючи численні звернення, які надходять на адресу Вінницької обласної Ради від учасників російсько-української війни, волонтерів, громадських діячів, заявляємо про те, що документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи у Мінську, з реалізації так званої «формули Штайнмайера» та прийняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу є неприпустимо для України. Прагнення України до справедливого миру має ґрунтуватися на загальновизнаних нормах міжнародного права».

Дату проведення позачергової сесії буде оголошено додатково розпорядженням голови обласної Ради у відповідності частини 7 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування».

Вінницька облрада проведе позачергову сесію щодо питання «формули Штайнмаєра» - фото 2

Нагадаємо, 26 вересня відбулась чергова 39 сесія Вінницької обласної ради 7 скликання, у якій взяли участь 67 депутатів із 84 загального складу. Із 66 питань, які винесли на порядок денний, розглянули лише 33.

Також, 9 жовтня у Вінниці провели «Діалог про Україну».

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької облради