17 груд. 2019 15:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

164

0

Вінницька облрада «відпустила» двох депутатів і змінила склад постійних комісій

Вінницька облрада «відпустила» двох депутатів і змінила склад постійних комісій

Володимир Барцьось та Юрій Мазур склали депутатські повноваження


Вінницька облрада «відпустила» двох депутатів і змінила склад постійних комісій

а сесії Вінницької обласної двоє депутатів склали свої повноваження - Володимир Барцьось та Юрій Мазур.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

Володимир Васильович Барцьось був обраний 2015 року в багатомандатному виборчому окрузі за виборчим списком Аграрної партії України. Протягом цього часу він очолював постійну комісію обласної Ради з питань агропромислового комплексу і земельних відносин. Однією із причин припинення повноважень депутат пояснює – «так склалися обставини».

Юрій Михайлович Мазур був обраний депутатом обласної Ради 7 скликання від партії БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ». Входив до складу постійної комісії з питань розвитку промисловості і підприємництва, інвестиційної та регуляторної політики.

«Громадська діяльність, переконаний, має мати результат, – коментує Юрій Мазур. – Я – депутат обласної Ради трьох скликань поспіль. І коли обласна Рада голосує за питання перспективного плану, дотримуючись усіх норм закону, а Мінрегіон врешті має зовсім інше бачення, мене це вкрай обурило. Є закон і його потрібно виконувати. Тому не бачу сенсу надалі продовжувати депутатську діяльність, коли порушується законодавство на найвищому рівні».

Вінницька облрада «відпустила» двох депутатів і змінила склад постійних комісій

Юрій Мазур (архівне фото)

Вінницька облрада «відпустила» двох депутатів і змінила склад постійних комісій  - фото 2

Володимир Барцьось

Також депутати розглянули питання про внесення змін до рішення «Про затвердження переліку та обрання складу постійних комісій Вінницької обласної Ради 7 скликання». А саме – вивести зі складу постійних комісій обласної Ради:

  • з питань агропромислового комплексу і земельних відносин Барцьося Володимира Васильовича – голову постійної комісії;
  • з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Білозір Ларису Миколаївну – голову постійної комісії;
  • з питань законності, боротьби з корупцією, люстрації, регламенту та депутатської діяльності Вацака Геннадія Анатолійовича – секретаря постійної комісії;
  • з питань розвитку промисловості і підприємництва, інвестиційної та регуляторної політики Мазура Юрія Михайловича – члена постійної комісії;
  • з питань регулювання комунальної власності та приватизації Мейдича Олега Леонідовича – члена постійної комісії.

Депутати 58 голосами затвердили до складу постійної комісії обласної Ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм Віннічука Миколу Анатолійовича, виключивши Крученюка Олександра Васильовича й призначивши його головою постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва. Також депутати підтримали включення Мазуренко Маріанни Василівни до складу цієї ж комісії.

Комісія з питань регулювання комунальної власності та приватизації поповнилась новим членом – Вернигором Ігорем Віталійовичем.

До постійної комісії обласної Ради з питань агропромислового комплексу і земельних відносин увійшов Семенюк Юрій Васильович. Відсьогодні очолюватиме цю комісію Василишен Володимир Миколайович.

Раніше Вiнниця.info повідомляла, що Володимир Барцьось написав заяву про складання повноважень депутата обласної ради.

Вiнниця.info