11 трав. 2020 12:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

96

0

Вінницька транспортна компанія переведе 50 кондукторів в контролери

Вінницька транспортна компанія переведе 50 кондукторів в контролери

У Вінницькій транспортій компанії працювало більше 600 чоловік кондукторів, на момент введення безготівкової форми оплати за проїзд, їх залишилось 174


Вінницька транспортна компанія переведе 50 кондукторів в контролери

У Вінниці з 1 травня у громадському транспорті Вінниці впроваджено безготівкову форму розрахунку. Аби зберегти робочі місця кондукторам, 50 працівників переведуть на роботу контролерів.

Про це в ефірі радіостанції «Місто над Бугом» повідомив директор Вінницької транспортної компанії Михайло Луценко.

«Ми посилили дезінфекцію на зупинках громадського транспорту і частину (кондукторів – ред.) перевели на мийниць прибиральниць, які займаються цією роботою. Це більше 10 чоловік. В службу контролю буде переведено 50 кондукторів. Трохи більше 50% кондукторів в нас були пенсійного віку. Десь хтось вже пішов на заслужений відпочинок. Частина людей стали на облік в Центр зайнятості.

Якщо в нас працювало більше 600 чоловік кондукторів, то на момент, коли вже була припинена робота, їх залишилось 174», - повідомив Михайло Луценко.

Нагадаємо, з 1 травня пасажири взагалі не можуть розрахуватися готівкою з водієм чи кондуктором. Оплату проїзду прийматимуть через QR-код, SMS-повідомлення та через валідатори.

З 11 травня у Вінниці на лінію вийшли 240 одиниць транспорту – трамваї, тролейбуси, муніципальні автобуси. Це кількість рухомого складу, яка була до запровадження карантину. Але в транспорт пасажирів вирішили пускати з довідками з місця роботи і лише на вільні для сидіння місця.

Як замовити Муніципальну карту або розрахуватись за проїзд, читайте ТУТ.

Вінниця.info