19 лип. 2019 10:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

39

0

Вінницьке об’єднання проти фальсифікацій пропонує винагороду за «голови» організаторів

Вінницьке об’єднання проти фальсифікацій пропонує винагороду за «голови» організаторів

Громадські організації Вінниці об’єднують зусилля для моніторингу дня виборів і протидії фальсифікаціям


Вінницьке об’єднання проти фальсифікацій пропонує винагороду за «голови» організаторів

Протидіяти фальсифікаціям на виборах у Верховну Раду України можна лише спільно. Лиш коли народ об’єднається в єдиного захисника своєї волі – лише тоді почнуться в країні реальні зміни. Стара влада зробить все, щоб приписати собі хоч трохи додаткових голосів, – в цьому вже немає ніяких сумнівів, тому саме час усім тим, кому не є байдужим зроблений вибір, стати на захист. Громадські організації «Європейський Молодіжний Шлях», «Подільський Яструб» і Федерація АРМспорту Вінниці об’єднують зусилля для моніторингу дня виборів і протидії фальсифікаціям.

Заклики до пильності, що звучали під час виборчої кампанії, були не зайвими. Вінничанам, скажімо, довелося споглядати весь набір адміністративного ресурсу, який застосовує влада, що уходить. Максимально приватизовані білборди, використання публічних інститутів з особистими цілями, брехня і наклеп, підроблені соцопитування – надто багато сил докладено, щоб подумати, що в день виборів вони не наважаться на крайні міри.

Є інформація, що правоохоронні органи уже працюють у напрямку припинення фальсифікацій, але все одно весь склад СБУ, МВС та інших структур не може бути в день виборів лише у Вінниці. Тому забезпечити щільність спостереження за чистотою і прозорістю виборчого процесу повинен сам український народ.

Громадські організації «Європейський Молодіжний Шлях», «Подільський Яструб» і Федерація АРМспорту Вінниці як найбільш активні структури громадянського суспільства області повинні встати на захист чесних та вільних виборів. Хай народ, мабуть уперше, самостійно вирішить, кого він у владі бачити хоче, а хто заслужив політичну пенсію поза Радою. Так буде справедливо. Саме справедливості не вистачало Україні останній десяток років. Несправедливість звели до норми, і це обернулося катастрофою. Більше подібного не повториться. Саме в день виборів, 21 липня, українці отримують змогу показати себе як зріла й мудра нація, яка не продає майбутнє країни за подачки й хабарі.

Від сьогоднішнього дня запускається широка акція з перешкоджання фальсифікації виборів. Сутність її є простою: українці не повинні мовчати. Якщо ви бачите вкидання, якщо бачите порушення закону, якщо хтось поводить себе на дільниці підозріло – не мовчіть! Активність громадянина-виборця – саме те, що відлякне фальсифікатора. «Порошенки» й «Гройсмани» розраховують, що розведуть пасивний народ, що люди махнуть рукою, як це робили раніше.

Доведемо їм, що Україна вже почала змінюватися.

Якщо у вас є інформація про порушення або фальсифікації, якщо ви стали свідком протиправних дій, що впливають на виборчий процес – повідомляйте! Конфіденційність гарантуємо!

Телефон гарячої лінії: 063 506 11 25

Фіксуйте на камеру і будете за це віддячені! Це цілком легальний соціальний договір між громадянським суспільством і населенням: будь-хто, хто докладе зусиль, хто пересилить внутрішній острах, не промовчить і дозволить виявити учасників схеми з фальсифікації, отримує винагороду. Тому що чесно і в повному обсязі виконає свій обов’язок як виборець та громадянин.

Не переживайте за тих, хто «засвітиться» в якості фальсифікаторів. Дикі часи швидкісних протиправних судилищ минули. Цим плазунам просто хочуть подивитися в обличчя й показати на публіці, хто же працював на противників вільної й незалежної України, хто хотів украсти вибори, тому що боїться втратити владу.

Золото – не мовчання. Золото – активність. Чесна, моральна активність, не прикрита лукавими геополітичними лозунгами. Україна на виборах у першу чергу вирішує питання внутрішнього розвитку і лише потім звернеться до геополітики. Всередині країни надто багато безладу, щоб дозволяти політичним покидькам і кон’юнктурникам погіршувати обставини. За зроблений вибір треба боротися – всіма доступними легальними методами. Один із таких – не мовчати, бути пильними, бути уважними, бути мужніми.

Повідомляйте про всі факти фальсифікацій і порушень, фіксуйте їх та отримуйте за це заслужену винагороду.

Разом ми – сила. Ми – народ. Ми розумніші за найнахабніші й найхитріші політичні банди, що загордилися про себе як незамінних політиканів, і тому ми переможемо!

vinnytsia.today