11 черв. 2021 16:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

154

0

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна

Вінницькі підприємства, які є учасниками кластеру приладобудування та автоматизації, роблять унікальні речі


Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна

Вінницькі підприємства, які є учасниками кластеру приладобудування та автоматизації, роблять унікальні для міста речі. Зокрема, на ТОВ «Інновінпром» впроваджують унікальні для України та світу пробовідбірні системи зерна, а ТОВ «Промавтоматика» виготовило незалежну світлодіодну установку.

Сьогодні, 11 червня, міський голова Сергій Моргунов поспілкувався з учасниками Вінницького кластеру приладобудування та автоматизації та обговорив з ними корисні ідеї для громади, які можна спільно реалізувати, – йдеться на сайті Вінницької міської ради.

У лютому цього року відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Вінницькою міською радою та Громадською спілкою «Вінницький кластер приладобудування та автоматизації». Метою є залучення інвестицій, створення нових якісних робочих місць, розвиток сприятливого клімату для залучення інвестицій. Сьогодні представники бізнесу, які увійшли до складу кластеру, озвучили пропозиції щодо подальшої співпраці.

Один із пунктів меморандуму стосується цифровізації міського простору. Кластер приладобудування та автоматизації може запропонувати актуальні рішення щодо розвитку інфраструктури, організації дорожнього руху, безпеки тощо. І під час сьогоднішньої зустрічі директор ТОВ «Промавтоматика» Михайло Ганчук розповів про кілька інновацій, які готові реалізовувати у місті. Вони стосуються упорядкування паркування, удосконалення роботи комунальних підприємств, розвитку інфраструктури.

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна

«У партнерстві з кластером ми бачимо три цілі: стимулювання розвитку приладобудування у місті Вінниці, запровадження інноваційних технологій, створення якісних робочих місць, а відповідно, і надходження податків – це все розвиток громади. Приємно, що компанії об’єдналися та допомагають один одному.

Учасники кластеру пропонують рішення щодо комплексного проекту «Smart City». Ми працюємо над напрямом безпечного міста, в тому числі і над тим, що стосується покращення мобільності у місті Вінниці, щодо зменшення навантаження на транспортну мережу», – зауважив міський голова Сергій Моргунов.

Учасники кластеру презентували інноваційні рішення, які впроваджують на своїх підприємствах.

«Кластер – це рушійна сила будь-якої системи інновацій. Ми провели низку консультацій з фахівцями як з Європи, так і з України. І зрозуміли, що запит інноваційно-технологічного парку «Кристал», першого муніципального парку, має бути підтриманий усіма активними учасниками екосистеми. Ми рухаємося в цьому напрямку. Також ми вважаємо, що Стратегія міста мітить багато важливого та корисного для того, щоб сприяти розвитку інновацій», – говорить директор ГС «Вінницький кластер приладобудування та автоматизації» Юрій Клименко.

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 2

Також показали роботу «Інновінпром», яке є найбільшим виробником систем з відбору проб зернових в Україні.

«Сьогодні ми показуємо ті вироби, які ми застосовуємо для відбору проб зерна з партій, які йдуть на експорт. Україна в минулому сезоні зібрала 56,7 мільйонів тонн зерна. Тому ,такі пристрої, як пробовідбірники, дуже важливі для промисловості.

Ми демонструємо пробовідбірник, який відбирає проби зерна з автомобілів, кузовів, причепів, поїздів. Унікальність цієї системи в тому, що вона не обмежує кількість вагонів, з яких потрібно взяти проби. Це розробка нашого підприємства і ми навіть не бачили подібних закордонних аналогів», – розповів технічний директор ТОВ «Інновінпром» Юрій Скидан.

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 3

Директорка компанії ТОВ «Інновінпром» Марина Скидан зазначила, що компанія орієнтована на автоматизацію виробництв.

«Ми пишаємося своїми конструкторськими розробками. Хочу зазначити, що ми можемо керувати навіть установкою по вирощуванню штучних кристалів. Ми опанували цю технологію, і такі установки зараз знаходяться в Тайвані».

«MoonLight» – це незалежна світлодіодна установка. Її можна використовувати при виконанні ремонтних робіт, будівництві доріг тощо у темний період доби.

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 4

«Під цією установкою комфортно працювати вночі, фактично видно, як при денному освітленні. Висота цієї установки 12,5 м, вона має декілька рівнів освітлення. Одна така установка може освітити футбольне поле. Зараз працюємо нам вдосконаленням цієї системи, потрібно ще близько двох місяців», – сказав директор ТОВ «Промавтоматика» Михайло Ганчук.

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 5

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 6

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 7

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 8

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 9

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 10

Вінницьке підприємство розробило унікальну для України та світу пробовідбірну систему зерна - фото 11

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької міської ради