1 серп. 2019 11:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

131

0

Вінницькі фахівці пояснили, чи безпечні електронні сигарети

Вінницькі фахівці пояснили, чи безпечні електронні сигарети

На сайті Держпродспоживслужби у Вінницькій області пояснили, чи безпечні електронні сигарети.


Вінницькі фахівці пояснили, чи безпечні електронні сигарети

Електронні сигарети рекламують як більш безпечну альтернативу звичайним сигаретам, тож кількість споживачів електронних сигарет у світі невпинно збільшується з кожним днем. На сайті Держпродспоживслужби у Вінницькій області пояснили, чи безпечні електронні сигарети.

Електронна сигарета (е-сигарета) - портативний пристрій для нагрівання рідини, в результати чого генерується пара, яка вдихається курцем. Картрідж з рідиною містить хімічну суміш, що складається з нікотину, пропіленгліколю та інших речовин.

Безпека електронних сигарет не підтверджена науково. Дослідження показують, що вміст нікотину та інших хімічних речовин в різних виробах може варіюватися, а для споживача немає способу визначити, яку саме кількість нікотину він отримає при використанні конкретного виробу.

Е-сигарети виділяють у повітря шкідливі речовини, зокрема нікотин і канцерогенні сполуки, якими вимушені дихати люди, що перебувають поруч. Більшість електронних сигарет містять значні дози пропіленгліколю, який подразнює органи дихання.

Окрім того, е-сигарети несуть загрозу травматизму (можуть вибухнути) і отруєння (коли рідина для заправки неякісна або її неправильно використовували/зберігали).

Якщо говорити про вейпи, то варто знати, що входить в його склад:

По-перше, це пропіленгліколь – речовина, що міститься в багатьох продуктах побутової хімії. До того ж немає даних, що вона абсолютно безпечна.

По-друге, в вейпі є гліцерин. Однак на даний момент шляхом досліджень поки не доведено, що відбувається при його згоранні. Тобто що вдихає людина? Чи виділяються шкідливі речовини чи ні?

По-третє, до складу вейпу входять ароматизатори, які можуть викликати алергію. Крім того, людина сама вибирає різні добавки для вживання. Курці просто забувають: все, що потрібно легеням – це чисте повітря.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області закликає громадян утриматись від придбання та використання електронних сигарет.

Вiнниця.info