15 берез. 2021 17:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

319

0

Вінницькі гімнастки виступили на «Кубку України з художньої гімнастики»

Вінницькі гімнастки виступили на «Кубку України з художньої гімнастики»

Збірна команда вінницьких гімнасток показала хороший результат


Вінницькі гімнастки виступили на «Кубку України з художньої гімнастики»

З 1 по 4 березня в місті Дніпро відбувся Кубок України з художньої гімнастики. Вінницьку область в груповій першості представляли дві команди. До складу команди, яка виступала за програмою майстрів спорту увійшли: Гоцуляк Анастасія (2004 р.н.), Ахтирцева Софія (2003 р.н.), Дмуховська Марина (2005 р.н.), Мазур Вікторія (2005 р.н.), Марцинківська Ліза (2005 р.н), Слободянюк Олександра (2004 р.н.). За програмою кандидатів у майстри спорту увійшли: Юсіфзаде Лейла (2007 р.н.), Дехтяр Ірина (2008 р.н.), Янчук Катерина (2008 р.н.), Оконська Софія (2006 р.н.), Клементьєва Катерина (2008 р.н.), Нарольська Ніка (2006 р.н).

Вінницькі гімнастки виступили на «Кубку України з художньої гімнастики»

«Підготовка займала дуже багато часу та сил, як для тренерів, так і для гімнасток, та ще й ускладнювалась відсутністю залу з високою стелею та постійним доступом до нього. Особливість групових вправ в тому, що тут один за всіх і всі за одного. Немає такого, що помилку зробив хтось, автоматично це означає, що помилилась вся команда», - каже головний тренер збірної команди області, Юлія Заплішна.

Збірна команда вінницьких гімнасток, призові місця не зайняла, але показала хороший результат, у порівнянні з минулими роками.

«Наша команда посіла 12 місце. На перший погляд цей результат може здатися не високим, але ми добре пам'ятаємо ті часи, коли Вінницька команда була 25-ю із 26. У порівнянні з минулими роками уже є успіхи та позитивні зрушення. В олімпійських видах спорту конкуренція завжди дуже висока, тим більше в Україні, де школа художньої гімнастики провідна у світі. Як кажуть в гімнастичних кулуарах: виграти міжнародний турнір набагато легше, ніж чемпіонат України! Художня гімнастика – один з найпрестижніших жіночих олімпійських видів спорту і на Вінниччині стає все більш популярною за останні роки. Сподіваємось, що і умови для її розвитку будуть більш сприятливі і ми зможемо показати кращі результати, а потенціал для цього у нас є», - зазначила віце-президент федерації з художньої гімнастики Вінницької області, заступник начальника управління фізичної культури та спорту Вінницької ОДА, Наталія Токар.

Вінницькі гімнастки виступили на «Кубку України з художньої гімнастики» - фото 2

«Художня гімнастика представлена лише в міській ДЮСШ №1, там невелика ставка тренерів. У цьому році сподіваємося, що в обласній комплексній спортивній школі теж будуть введенні ставки для тренерів. Проблема ще й у тому, що для художньої гімнастики потрібні відповідні умови – це, перш за все, висота стелі. Єдиний зал, який діючий і відповідає цій нормі, знаходиться в головному управлінні Нацполіції на Ботанічній. Голова ОДА Сергій Борзов звернувся до керівництва Нацполіції, і вони виділили тричі на тиждень своє приміщення, щоб дівчата – члени збірної області мали можливість тренуватися», - говорить перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Наталя Заболотна.

Вінницькі гімнастки виступили на «Кубку України з художньої гімнастики» - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Юлії Музиченко