25 лип. 2019 12:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

79

0

Вінницькі підприємства наростили об’єми виробництва, м’яса, олії та мармеладу

Вінницькі підприємства наростили об’єми виробництва, м’яса, олії та мармеладу

На Вінниччині зросло виробництво харчової продукції


Вінницькі підприємства наростили об’єми виробництва, м’яса, олії та мармеладу

У Вінницькій області за січень – червень 2019 року, в порівняні з відповідними періодом 2018 року, зросло виробництво м’яса, консервованих фруктів, олії, молочних продуктів та напоїв.

Про це Вiнниця.info повідомляє головне управління статистики у Вінницькій області.

В порівнянні з січнем – червнем 2018 року у м’ясній промисловості спостерігалось зростання у виробництві свіжих чи охолоджених свинини (туші, напівтуші) на 8,5%, яловичини і телятини (туші, напівтуші) – на 8,0%.

У випуску свіжих чи охолоджених м’яса тушок та частин тушок курей, курчат, так само, спостерігалось збільшення виробництва, відповідно, на 23,7% та 17,9%.

На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів у звітному періоді на 12,1% збільшено випуск джему, мармеладу, пюре, желе, конфітюру, повидла, варення, з інших плодів та горіхів.

На підприємствах з виробництва жирів в 2,0 рази збільшився випуск олії соєвої та її фракцій, нерафінованих (крім хімічно модифікованих).

У молочній промисловості в 1,6 рази – випуск молока і вершків коагульованих, йогурту, кефіру, сметани та інших ферментованих продуктів, на 4,5% – молока сухого знежиреного, на 3,1% – молока та вершків незгущених й без додавання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю не більше 1%.

На підприємствах з виробництва напоїв, відповідно, на 6,1%, 16,7% та 12,8% збільшено виробництво вод газованих інших, вод непідсолоджених і не ароматизованих та вод з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих.

Вiнниця.info