18 черв. 2021 12:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

130

0

Вінницькі рятувальники ліквідували умовну пожежу на Сабарівській ГЕС

Вінницькі рятувальники ліквідували умовну пожежу на Сабарівській ГЕС

Площа умовної пожежі становила 30 кв. м.


Вінницькі рятувальники ліквідували умовну пожежу на Сабарівській ГЕС

16 червня рятувальники Вінниці взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях на Сабарівській ГЕС. За легендою навчань, через коротке замикання сталося загоряння трансформаторної підстанції з подальшою розгерметизацією її корпусу на площі 30 кв. м.

Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

За тактичним задумом навчань, під час «пожежі» вогонь почав швидко розповсюджуватися по кабельних лініях, електричному обладнанню, горючими конструкціями та розлитому мастилі систем турбогенераторів.

Спроба співробітниками підприємства ліквідувати пожежу не вдалася. 10-ро працівників, які на момент виникнення загоряння знаходилися в одному із приміщень, були евакуйовані в безпечне місце.

Вінницькі рятувальники ліквідували умовну пожежу на Сабарівській ГЕС

«Після того, як до Служби порятунку надійшов виклик про надзвичайну подію на енергетичному об’єкті, до місця виклику одразу було направлено сили та засоби двох пожежно-рятувальних частин Вінниці. Рятувальники, що прибули на виклик, у спеціальних тепловідбивних костюмах одразу провели розвідку приміщень, що знаходяться поруч із трансформаторною підстанцією та з’ясували можливі шляхи розповсюдження полум’я. Спільними зусиллями рятувальників та працівників енергетичного об’єкта умовна пожежа була швидко ліквідована», - йдеться в повідомленні ДСНС.

Вінницькі рятувальники ліквідували умовну пожежу на Сабарівській ГЕС - фото 2

Учасники тактико-спеціальних навчань підбили підсумки, в ході яких, керівник гасіння пожежі - помічник начальника чергової зміни оперативно - координаційного центру Юрій Маріуца наголосив, що умовна пожежа була ліквідована у визначений час, а з поставленими завданнями вінницькі рятувальники впоралися на оцінку «добре».


Вінницькі рятувальники ліквідували умовну пожежу на Сабарівській ГЕС - фото 3

Вінницькі рятувальники ліквідували умовну пожежу на Сабарівській ГЕС - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото та відео ДСНС

title