14 груд. 2020 11:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

65

0

Вінницькі бійці СБУ затримали учасників наркокартелю, які збували наркотики в 15 областях України

Вінницькі бійці СБУ затримали учасників наркокартелю, які збували наркотики в 15 областях України

За місцем проживання зловмисників у Вінницькій, Одеській та Київській областях спецслужбовці вилучили наркотики та понад мільйон гривень


Вінницькі бійці СБУ затримали учасників наркокартелю, які збували наркотики в 15 областях України

Співробітники Управління СБУ у Вінницій області блокували діяльність організованої групи, яка одержувала мільйонні «прибутки» від збуту оптових партій наркотичних засобів і психотропних речовин до 15 регіонів країни. Щомісячний обіг «товару» становив майже 5 мільйонів гривень. 6 учасників угрупування затримали.

Про це інформують на фейсбук-сторінці Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Як йдеться в повідомленні, до наркоугруповання входило понад 20 активних учасників. Зловмисники налагодили продаж кокаїну, мефедрону, героїну, МДМА, амфетаміну, альфа-пвп і канабісу на території 15 областей України.

Свою «продукцію» фігуранти пропонували на закритому пабліку Telegram-каналу і доправляли її замовникам через мережу так званих «закладок». В СБУ зазначають, що для цього організатори групи створили в регіонах власні осередки наркокур’єрів, які одержували «товар» для реалізації поштовими сервісами. Гроші від замовників надходили фігурантам на віртуальні електронні гаманці різних платіжних систем.

«За попередніми оцінками, щомісячний обіг наркоділків становив майже 5 мільйонів гривень. Співробітники СБУ задокументували 4 факти збуту зловмисниками заборонених речовин.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів у Київській, Одеській та Вінницькій областях правоохоронці вилучили майже 4 кілограми амфетаміну, альфа-пвп і канабісу, приблизно півкілограма героїну, кокаїну і мефедрону, 250 пігулок «МДМА» і «Ксанакс». Також виявлено матеріали для пакування наркотиків, чорнові записи, банківські картки та інші речові докази», – йдеться в повідомленні СБУ.

Спецслужбовці зазначають, що вартість вилученої «продукції» становить понад 1,2 мільйона гривень за цінами чорного ринку.

Згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримаои 6 учасників злочинного угруповання, у тому числі осіб, причетних до організації наркобізнесу. Затриманим фігурантам повідомили про підозру та обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної групи.

Викриття зловмисників проводилось Управлінням СБУ у Вінницькій області спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Вінницькі бійці СБУ затримали учасників наркокартелю, які збували наркотики в 15 областях України

Вінницькі бійці СБУ затримали учасників наркокартелю, які збували наркотики в 15 областях України - фото 2

Вінницькі бійці СБУ затримали учасників наркокартелю, які збували наркотики в 15 областях України - фото 3

Читайте також: Наркотики в тюрму на Вінниччину пересилали з Києва Новою поштою. Посередником був працівник колонії.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – з фейсбук-сторінки Управлянні СБУ у Вінницькій області