30 лип. 2020 11:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

118

0

Вінницькі силовики затримали групу, учасники якої оформлювали соціальні виплати для бойовиків так званої «ДНР»

Вінницькі силовики затримали групу, учасники якої оформлювали соціальні виплати для бойовиків так званої «ДНР»

Серед затриманих – працівник державного банку


Вінницькі силовики затримали групу, учасники якої оформлювали соціальні виплати для бойовиків так званої «ДНР»

Силовики СБУ Вінниччини спільно з колегами з Донецької та Луганської області під керівництвом прокуратури Вінницької області затримали групу осіб, які налаштували механізм видачі соціальних виплат з Держбюджету України мешканцям тимчасово окупованих територій та бойовикам так званої «ДНР». Затримані, серед яких працівник державного банку, особисто отримували та переправляли через лінію розмежування необхідні документи, за що отримували гроші.

Про це повідомляють в пресгрупі УСБУ у Вінницькій області.

Як йдеться в повідомленні, зловмисники за грошову винагороду оформлювали мешканцям тимчасово окупованої території Донеччини паспорти громадян України та документи на призначення соціальних виплат. Вони особисто отримували документи та переправляли їх через лінію розмежування.

Серед замовників «послуг» оперативники спецслужби встановили представників незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».

29-го липня у Бахмуті Донецької області оперативники спецслужби затримали трьох фігурантів провадження під час спроби зняття готівки для подальшого переміщення на тимчасово окуповану територію.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання та тимчасового перебування зловмисників правоохоронці вилучили готівку, банківські картки і документи, які були підставою для отримання грошей в українських банківських установах, у тому числі для осіб, причетних до діяльності незаконних збройних формувань.

Також виявлено інші документальні матеріали, які підтверджують інформацію слідства щодо налагодження фігурантами механізму виплати коштів з державного бюджету України представникам незаконних збройних формувань.

Трьом фігурантам, серед яких працівник державного банку, повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності.

Вінницькі силовики затримали групу, учасники якої оформлювали соціальні виплати для бойовиків так званої «ДНР»

Вінницькі силовики затримали групу, учасники якої оформлювали соціальні виплати для бойовиків так званої «ДНР» - фото 2

Вінницькі силовики затримали групу, учасники якої оформлювали соціальні виплати для бойовиків так званої «ДНР» - фото 3

Вінницькі силовики затримали групу, учасники якої оформлювали соціальні виплати для бойовиків так званої «ДНР» - фото 4

Довідка

Ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації або участь у ній) – карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 – 17 000 гривень).

Ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки) – карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4 250 – 12 750 гривень).

Нагадаємо, раніше жителя Вінниччини, який поїхав до родичів на непідконтрольні території, намагалися завербувати спецслужби так званої «ДНР». Коли чоловік повернувся на територію України, він про все розповів співробітникам СБУ.

Вінниця.info, фото – УСБУ у Вінницькій області.