27 серп. 2019 16:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

95

0

Вінницького пенсіонера взяли під варту за замах на вбивство групи дітей. Відео

Вінницького пенсіонера взяли під варту за замах на вбивство групи дітей. Відео

65-річного вінничанина взяли під варту на 2 місяці без права внесення застави через «Замах на вбивство групи дітей»


Вінницького пенсіонера взяли під варту за замах на вбивство групи дітей. Відео

65-річного вінничанина взяли під варту на 2 місяці без права внесення застави через «Замах на вбивство групи дітей» - саме таку статтю інкримінують чоловікові.

23 серпня, близько 20-ї години, в дворі багатоквартирного будинку, що на проспекті Юності, пенсіонер жбурнув у натовп дітей петарду. Внаслідок цього, 9-річна дівчинка отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до лікарні.

В чоловіка із сусідами неодноразово виникали конфлікти через те, що пенсіонер паркував свій автомобіль на території дитячого майданчику. Сам підозрюваний погоджується, що конфлікти у нього із сусідами були, однак чи кидав він у натовп дітей щось вибухове – заперечує. Жоден із батьків заяви до поліції поки що не написали.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Замах на вбивство групи дітей» – саме таку статтю інкримінують вінницькому пенсіонеру. За словами очевидців, він спочатку лаявся з балкону на підлітків, які галасували під вікнами, а потім пожбурив у натовп чи то вибуховий пакет, чи то потужну петарду. Для дітей довелося викликати «швидку», а квартиру чоловіка штурмували спецпризначенці.

Вінницького пенсіонера взяли під варту за замах на вбивство групи дітей. Відео

З балкону у натовп дітей полетів вибуховий пакет. Вибух був такої сили, що кількох дітей оглушило. А 9-річна дівчинка опинилась в лікарні.

«Дівчинку з підозрою на розрив барабанної перетинки вуха завезли в лікарню. Дитину оглянули, діагноз не підтвердився. Окрім того, решта дітей також отримали певну психологічну травму», – зазначила Анна Олійник, речниця поліції Вінниччини.

Жителі будинку запідозрили 65-пічного сусіда. Мовляв, раніше з ним мали конфлікти, бо чоловік хотів облаштувати на зеленій зоні паркувальне місце.

«Він вирішив собі поставити стоянку. Ми викликали поліцію, йому сказали, що цій території не можна ставити авто і діти почали розбирати асфальт», – розповідає сусідка.

Діти кажуть, що асфальту було багато, вони його розбирали шматками і скидали під дерево. Кажуть, що дорослі їм дозволили це робити, а потім 65-річний сусід почав на дітей кричати. Після лайки, в бік дітей полетіла петарда.

«Я повертаюсь і бачу, як на нас щось летить і приземляється під ноги і підривається. Нас оглушило. Я злякався», – розповідає 10-річний Максим.

Вінницького пенсіонера взяли під варту за замах на вбивство групи дітей. Відео  - фото 2

Мешканці двору не приховують обурення, адже зовсім поруч майданчик, де граються малюки.

Наразі двері квартири, де живе пенсіонер, – опломбовані. Сам господар перебуває в СІЗО. Слідчі інкримінують чоловікові замах на вбивство групи дітей. Під час обрання запобіжного заходу, він визнає – скандали з сусідами через паркове місце були.

«Я знаю, що незаконно поступаю. Там я зеленого нічого не зрізав, просто пеньок забрав. Зібрав землю і постелив туди асфальт», – каже Володимир Капітанчук, підозрюваний.

А от до вибуху, запевняє, що не причетний. Що саме розірвалося, з’ясовують слідчі. Припускають, що в пенсіонера міг бути потужний вибуховий пакет, адже він працює охоронцем. Окрім того, мав ще травматичну зброю. За скоєне пенсіонеру тепер може загрожувати до 15 років позбавлення волі. Адвокати з такими звинуваченнями не згодні.

Вінницького пенсіонера взяли під варту за замах на вбивство групи дітей. Відео  - фото 3

Як повідомляє Вінницький міський суд Вінницької області, слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 26 серпня розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу стосовно 64-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 1, 2, 5, 7 ч. 2 ст. 115 ККУ (закінчений замах на умисне вбивство більше двох осіб, малолітньої дитини, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з хуліганських мотивів).

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави. Наразі тривають слідчі дії.


Вінниця.info

title