27 трав. 2020 17:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

126

0

Вінницькому госпіталю ветеранів війни передали партію засобів захисту

Вінницькому госпіталю ветеранів війни передали партію засобів захисту

Окрім респіраторів, рукавичок, захисних комбінезонів та медичних шапок в госпіталі отримали концентратор кисню та ліжко з електроприводом


Вінницькому госпіталю ветеранів війни передали партію засобів захисту

27 травня Вінницькому обласному клінічному госпіталю ветеранів війни передали партію медичних засобів захисту. Допомогу організували в представництві Фонду міжнародної солідарності в Україні. Окрім респіраторів, рукавичок, захисних комбінезонів та медичних шапок в госпіталі отримали концентратор кисню та ліжко з електроприводом. Загальна сума допомоги склала 162 500 гривень.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

«Це символічна допомога, але вона реалізовується в різних куточках України. Ми бачимо, що у світі питання солідарності дуже важливе і це відчувається, як і в Польщі, так і в інших країнах світу», – сказав Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські, який представляв Фонд під час передачі допомоги.

Як йдеться в повідомленні, госпіталь бере участь у проекті Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони Польщі для ветеранських шпиталів, спрямованому на психологічну підтримку та реабілітацію учасників АТО. Тому Представництво Фонду вирішило підтримати також і такі лікарні.

Заклад отримав 200 респіраторів FFP-3, 2000 пар захисних рукавичок, 150 захисних багаторазових комбінезонів, 250 багаторазових медичних шапок, 10 пульсоксиметрів, концентратор кисню та функціональне ліжко з електроприводом.

Списки усіх придбаних товарів Представництво Фонду узгодило з керівництвом лікарні. Загальна сума допомоги становить 162 тис 500 грн. Підтримка лікарні була надана за рахунок коштів програми «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Вінницькому госпіталю ветеранів війни передали партію засобів захисту

«Та матеріальна допомога, яку презентує пан консул від Фонду міжнародної солідарності, що підтримується Міністерством закордонних справ Польщі, Міністерством оборони Польщі, яка направлена саме на такі профільні заклади, як наш військовий госпіталь, є важливою, аби ви могли працювати в умовах карантину. Основна допомога і першочергові зусилля держави, Міністерства охорони здоров’я України, органів місцевої влади направлені на те, щоб забезпечити всім необхідним ті заклади, які були визначені базовими по першій хвилі лікування хворих на COVID-19, а інші медичні заклади залишилися дещо без уваги, але це не робить їх менш вразливими перед вірусом. Ваш заклад з 25 травня розпочав роботу після карантину, і саме зараз відчуваєте потребу у тих основних засобах захисту, які вам необхідні. Тому та допомога, яку сьогодні презентовано Генеральним консулом Польщі, є вчасною та необхідною.

Маючи вже 20-річний досвід співпраці із Польською Республікою можу із впевненістю сказати, що на міжнародній арені Польща дає багато своєї підтримки для того, аби Україна утверджувалась як незалежна держава. Принагідно хочу згадати, як всім відомий польський лідер Юзеф Пілсудський сказав, що без незалежної України не буде незалежної Польщі. Десь так історично ми це і спостерігаємо», – сказав голова обласної Ради Анатолій Олійник під час візиту до госпіталю.

Вінницькому госпіталю ветеранів війни передали партію засобів захисту - фото 2

Окрім цього, посадовець зупинився на питанні, щодо закінчення контрактів із керівниками медичних закладів.

«22 травня в 14 некомерційних медичних підприємствах закінчились 3-річні контракти із директорами. На початку 2016 року ми попрацювали, і в межах нашої компетенції була створена робоча група, яка напрацювала алгоритм конкурсного призначення керівників комунальних закладів. Вінницька область стала першою в Україні, хто розробив такий порядок. Враховуючи важливість того, що медицина це галузь, з якою кожен так чи інакше перетинається у своєму житті, потрібно цей процес провести цивілізовано та організовано, щоб ці зміни ніяким чином не відбилося на трудових колективах, на заробітних платах працівників. Тому у вашому закладі, станом на сьогодні, призначений виконувати обов’язки медичний директор Гуменюк Михайло Володимирович», – зазначив очільник облради.

Варто зазначити, що представництво Фонду міжнародної солідарності реалізовує програму підтримки українських лікарень у протидії COVID-19 в кількох регіонах України: Львівській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській та Вінницькій областях, а також місті Києві. Серед лікарень для ветеранів Вінницької області допомогу також отримали госпіталі в Рівному, Бердичеві та Львові. Загальна вартість підтримки з боку Фонду становить близько 3 мільйонів гривень.

Вінницькому госпіталю ветеранів війни передали партію засобів захисту - фото 3

Вінницькому госпіталю ветеранів війни передали партію засобів захисту - фото 4

Вінницькому госпіталю ветеранів війни передали партію засобів захисту - фото 5

Нагадаємо, 25 травня в обласні раді визначили список людей, які тимчасово очолять медичні заклади, де звільнили директорів.

Вінниця.info, фото – з сайту облради