5 січ. 2020 10:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

98

0

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю придбали новий низькополий автобус


Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото

4 січня Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю та людей похилого віку передали новий спеціальний автобус. Транспортний засіб відповідає екологічному стандарту, а також вимогам для перевезення осіб з інвалідністю, має кондиціонер та систему обігріву для комфортного транспортування пасажирів.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський відвідав заклад, який є стаціонарною соціально-медичною установою загального типу для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю І та ІІ груп, які потребують постійного стороннього догляду.

Директор пансіонату Сергій Якубовський ознайомив присутніх з роботою установи, а також поділився планами на майбутнє, зокрема, щодо подальшого розвитку напрямків надання якісних послуг підопічним.

Наразі тут облаштовані кімнати для занять з соціально-побутової та психологічної реабілітації, необхідним устаткуванням оснащені кабінети з фізичної реабілітації. Важливо, що для мешканців пансіонату створена соляна кімната, що надає можливість проводити галотерапію. Також у закладі є всі необхідні умови для проведення ароматерапії, яка є ефективним методом лікування.

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото

«На сьогодні у нас сформована потужна медична команда як у геріатричному відділенні, так і у Вороновицькій філії. Загалом, у пансіонаті проживає 409 осіб: 208 – у геріатричному відділенні (162 з них мають інвалідність) та 201 мешканець з інвалідністю у Вороновицькій філії. Крім проведення реабілітації та оздоровчих процедур, в пансіонаті також забезпечено роботу гуртків за інтересами з урахуванням вікової категорії», - зауважив директор пансіонату Сергій Якубовський.

Оглянувши приміщення закладу, голова ОДА Владислав Скальський зазначив: «Сучасний темп життя змушує пристосовуватись до нових умов, тож поступово основним пріоритетом, особливо для молоді, стає робота. У зв’язку із цим, батьки часто залишаються вдома самі. Функціонування та розвиток таких закладів із забезпеченням умов належного рівня надасть можливість таким людям більше спілкуватися, брати участь у заходах та отримувати якісний медичний догляд».

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото - фото 2

У свою чергу, заступниця голови ОДА Наталя Заболотна зауважила: «Важливо, що тут проводиться цілодобовий професійний догляд. Наразі ми працюємо над впровадженням нової послуги - «садочок для дорослих», яка передбачає денне перебування для людей, які потребують постійного стороннього догляду, але проживають вдома. Тобто вдень вони отримуватимуть реабілітаційні послуги, догляд і спілкування, можливість брати участь в різноманітних заходах, а ввечері повертатимуться додому. Дуже приємно, що тут послуги справді надаються на високому рівні та з відкритим серцем».

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото - фото 3

Між іншим, у 2019 році пансіонат отримав ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, зокрема, з таких спеціальностей як: організація і управління охороною здоров’я, терапія, психіатрія, фізіотерапія, ортопедична стоматологія, сестринська справа, лабораторна справа (клініка).

Особливо актуальним напрямком роботи є підвищення рівня доступності для людей, які цього потребують. Тож сьогодні Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку передано новий спеціальний автобус ATAMAN A92H6, сконструйований на базі агрегатів ISUZU з урахуванням світових правил та вимог. Транспортний засіб відповідає екологічному стандарту EURO – 5, а також вимогам для перевезення осіб з інвалідністю, має кондиціонер та систему обігріву для комфортного транспортування пасажирів тощо.

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото - фото 4

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото - фото 5

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото - фото 6

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото - фото 7

Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю передали новий низькополий автобус. Фото - фото 8

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА