11 верес. 2020 12:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

150

0

Вінницьку лікарню №3 внесли до переліку закладів, де лікуватимуть хворих на COVID-19

Вінницьку лікарню №3 внесли до переліку закладів, де лікуватимуть хворих на COVID-19

З 9 вересня хворих з терапевтичними патологіями, яких раніше возили до цієї лікарні, направляють в обласну лікарню імені Пирогова.


Вінницьку лікарню №3 внесли до переліку закладів, де лікуватимуть хворих на COVID-19

Вінницьку міську клінічну лікарню №3 включили до переліку закладів, де надаватимуть допомогу хворим на коронавірус. З 9 вересня хворих з терапевтичними патологіями, яких раніше возили до цієї лікарні, направляють в обласну лікарню імені Пирогова. Загалом в третій лікарні планують розгорнути 100 ліжок для лікування хворих на COVID-19. На сьогодні в закладі триває підготовка до прийому пацієнтів з коронавірусом.

Про це розповів під час онлайн-брифінгу 11 вересня міський голова Сергій Моргунов.

«Відповідно до розпорядження Міністерства охорони здоров’я від 8 вересня, наша міська клінічна лікарня №3 вже включена в перелік закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. На сьогодні вже змінений маршрут для пацієнтів Вінниці та Вінницького району з терапевтичними патологіями, яких госпіталізували до міської клінічної лікарні №3. З 9 вересня ця категорія хворих буде доставлятися в обласну лікарню імені Пирогова. Після виписки всіх пацієнтів, які зараз перебувають на лікуванні в МКЛ №3, та отримання висновку Держпродспоживслужби ця лікарня розпочне прийом хворих на COVID-19. Орієнтовно – з наступного тижня. Я вже говорив на минулому брифінгу, що ми там зможемо розмістити до 100 ліжок. Паралельно ми працюємо над тим, щоб провести кисень, і додатково забезпечити лікарню всім необхідним обладнанням, засобами та ліками для лікування на COVID-19», – розповів Сергій Моргунов.

Нагадаємо, на попередньому брифінгу міський голова повідомив, що в місті просять включити третю лікарню до переліку закладів, де надаватимуть допомогу хворим на коронавірус.

Станом на 11 вересня на Вінниччині за минулу добу зафіксували 84 випадки захворювання на COVID-19.

За рішенням державної комісії з ТЕБ та НС Вінниця, Козятин та Вінницький район потрапили до «помаранчевої» зони небезпеки поширення коронавірусу. Рішення дійсне з 14 вересня.

З 12 вересня Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ припиняє надавати платну послугу з ПЛР-тестування.

Вінниця.info