3 квіт. 2019 13:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

72

0

Вінницьку молодь вчать, як вести бізнес та стажують на кращих підприємствах області

Вінницьку молодь вчать, як вести бізнес та стажують на кращих підприємствах області

Вінницьку молодь вчать, як вести бізнес та стажують на кращих підприємствах області


Вінницьку молодь вчать, як вести бізнес та стажують на кращих підприємствах області

З 1 квітня у Вінниці стартував проект «Вusiness-учебка», де студенти та молоді спеціалісти кілька місяців вчитимуться, як правильно вести бізнес, а також стажуватимуться на кращих підприємствах Вінницького регіону.

Про це 3 квітня розповіли на прес-конференції щодо реалізації в області навчального проекту для молоді «Вusiness-учебка».

«Наша програма спрямована перш за все на розвиток компетенції у бізнесі серед молоді і подальшого використання у професійному житті. Ми хочемо, щоб молодь була залучена до економічних процесів у нашій країні, не їхала за кордон і відчувала себе цілком впевнено і забезпечено саме на теренах нашої області, міста. Це є, мабуть, найголовніший аспект нашої програми.

Сьогоднішня університетська система більше цілеспрямована на отримання теоретичних знань – зубріння, конспекти. На думку підприємницького середовища та інших загалом, цього недостатньо. Не тільки тому, що ці знання неякісні, вони не пов’язані із сучасністю. Вони не охоплюють ті процеси, які рухають економічні, соціальні спрямування вперед. Якщо ми говоримо про компетенції, то це ті самі «soft skills» – навички, які допомагають кожному із учасників бути індивідуальними, що важливо для будування кар’єри. Це все те, чому в школі та університеті не вчать», – зазначив Олександр Сологуб, виконавчий директор Спілки підприємців «СТІНА».

1 квітня, вже був перший тренінг на тему «Технології управління емоційним інтеллектом». Передбачено ще 5 тренінгів протягом квітня та травня.

Вінницьку молодь вчать, як вести бізнес та стажують на кращих підприємствах області

«Сьогодні тренінги є одними із основних форм навчання, тому що це максимально фізичне та психічне навантаження, але сам по собі тренінг працює ефективно лише в самій системі навчання. І ті молоді люди, які приходять до нас на навчання з бажанням побудувати бізнес, в них є свої слабкі місця. Наше навчання не розкриває можливості, а просто знайомить і активізує слабкі місця та розкриття потенціалу. Ми працювали в понеділок із емоційним потенціалом, бо як показує практика – це номер один всюди. В будь-якій справі багато невротичних особистостей. І щоб нормально працювати в цьому середовищі, потрібно володіти собою. Молоді люди мають бажання навчатися, не вистачає лише компетентності», – розповідає тренер проекту Геннадій Чепурний.

30 студентів та молодих підприємців Вінниччини, які пройдуть серію тренінгів розвитку soft skills. Також для молоді підготували не тільки теоретичні заняття, вони матимуть можливість стажуватись на підприємствах Вінницької області – медіа-корпорація «RIA», «ІT Association Vinnytsia», «КNESS Group» та ПАТ «Миронівський хлібопродукт». Там для молоді організовуватимуть екскурсії підприємствами та брифінги.

«Один із основних напрямків роботи в молодіжній політиці – сприяння розвитку молодіжного підприємництва, самозайнятості молоді, а також ефективного просування молодих людей у підприємницькому середовищі. У тому числі, проведення різноманітних конкурсів, семінарів та тренінгів, конференцій. Важливо в цьому проекті те, що молодь не просто прийде послухає інформацію, вони матимуть можливість стажуватись на крупний підприємствах Вінницької області. На мою думку, це більш важливо, ніж просто слухати тренінги, бо саме частина практична – важливий елемент в навчанні. Бо неможливо щось вивчити, знаючи лише теорію, без практики саме на місці», – каже Анастасія Гайдей, начальниця відділу молодіжної політики та взаємодії з громадськими організаціями Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА.

Організатори зазначають, що учасники окрім знань та стажування, отримають підтримку менторів. В кінці навчання за допомогою тренерів, учасники проекту зможуть розробити власний бізнес-кейс і впровадити його у діяльність підприємствах, де вони проходитимуть практику.

Вінницьку молодь вчать, як вести бізнес та стажують на кращих підприємствах області - фото 2

Вінниця.info