2 квіт. 2020 16:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

121

0

Вінницьку ЦРЛ перепрофілюють на інфекційну лікарню ‒ Скальський

Вінницьку ЦРЛ перепрофілюють на інфекційну лікарню ‒ Скальський

Процес перепрофілізації відбувається в рамках боротьби проти коронавірусу


Вінницьку ЦРЛ перепрофілюють на інфекційну лікарню ‒ Скальський

У зв’язку з розповсюдженням коронавірусу на Вінниччині прийняли рішення щодо перепрофілювання окремих лікарень області. Серед них і Вінницька центральна районна лікарня, яка функціонуватиме в якості інфекційної. Інформацією щодо процесу перепрофілювання медичних закладів поділився голова облдержадміністрації Владислав Скальський під час свого онлайн-брифінгу.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

«Враховуючи небезпеку та ситуацію, яка зараз склалася, ми опрацювали питання щодо створення госпітальної бази, яка умовно розподілена на 4 хвилі. У першу хвилю входить Вінницька міська клінічна лікарня №1, у якій є пацієнти з усіх районів області. Другим закладом є обласна дитяча інфекційна лікарня, де також є пацієнти з COVID – 19. Третім закладом була визначена Вінницька центральна районна лікарня. На сьогодні фактично здійснено перепрофілювання Вінницької ЦРЛ на інфекційну лікарню з надання допомоги пацієнтам з підтвердженими діагнозами на COVID – 19 з усіх районів області», - зазначив очільник ОДА.

За словами чиновника, у процесі перепрофілювання Вінницької ЦРЛ було враховано її найближчу відстань до обласних багатопрофільних лікарень з метою залучення до роботи мультидисциплінарних бригад обласних закладів у разі розвитку у пацієнтів загрозливих для життя станів.

«Вінницька центральна районна лікарня готова функціонувати з розрахунку на 86 ліжок. Усі ліжка інфекційні, але буде зберігатися і профілізація цих ліжок. Це означає, що хворі на коронавірус зможуть отримувати тут хірургічну, акушерсько-гінекологічну, неврологічну та терапевтичну допомогу за напрямками. Також були відпрацьовані усі питання щодо формування маршруту пацієнта та клінічного сортування. Обговорені питання дитячої хірургії, нейрохірургії та надання допомоги при інсультах хворим на COVID – 19. З метою дооснащення медичного закладу кадрами та відповідним обладнанням, із закладів області було передано 6 апаратів штучної вентиляції легень, 3 з них вже працюють у закладі. Загалом, На даний час Вінницька ЦРЛ забезпечена 12 апаратами ШВЛ. До роботи у медичному закладі залучені дитячі та дорослі інфекціоністи, епідеміологи, анестезіологи, хірурги з обласних закладів охорони здоров'я та Вінницької міської клінічної лікарні №1. Кадровий склад посилений дванадцятьма фахівцями першої та вищої категорії», ‒ розповідає Владислав Скальський.

Згідно слів голови ОДА, за рахунок централізованих поставок до Вінницької ЦРЛ за розподілами надійшли:

І розподіл – маски у кількості 5200 шт., пульсоксиметр – 3 шт., інфузомат – 3шт., апарати ШВЛ портативні – 3 шт., концентратор кисню – 1шт.;

ІІ розподіл - швидкі тести у кількості 150 шт., респіратори – 190 шт.;

ІІІ розподіл – респіратори – 250 шт., медичні маски у кількості 150 шт., костюми біозахисту (латексні) – 25 шт., бахіли - 100 шт., рукавички – 7600 пар.

Від фонду ГО «Подільська громада» також надійшли півмаски фільтрувальні у кількості 73 шт.

«Сьогодні очікується додаткових вантаж засобів індивідуального захисту для персоналу. Також у Вінницькій ЦРЛ було вирішено питання з організацією окремої пральні для обслуговування інфекційних пацієнтів. На сьогодні тут створені зони карантинізації медичного персоналу, який працює з особливо небезпечними інфекціями. У самому медзакладі виділено окремі приміщення на 40 ліжок. Вирішується питання по харчуванню персоналу, що буде в зоні ізоляції та карантинізації», ‒ зауважив губернатор.

Під час свого брифінгу Владислав Скальський також прокоментував інформацію про відпустки лікарів «за власний рахунок».

Нагадаємо, станом на ранок 2 квітня у Вінницькі області підтверджені 54 випадки коронавірсу, в тому числі у чотирьох дітей, двоє з міста Вінниці, по одній дитині з Чернівецького і Гайсинського районів.

Вінниця.info