26 лют. 2020 16:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

50

0

Вінницьких випускників попереджають, що шахраї продають фальшиві відповіді на ЗНО-2020

Вінницьких випускників попереджають, що шахраї продають фальшиві відповіді на ЗНО-2020

У мережі шахраї вже «продають» відповіді на ЗНО-2020.


Вінницьких випускників попереджають, що шахраї продають фальшиві відповіді на ЗНО-2020

Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти попереджає, що у мережі шахраї вже продають відповіді на ЗНО-2020. За певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2020 із відповідями до них, запевняючи в надійності й достовірності джерела інформації, щораз вигадуючи нові схеми.

«Для «переконливості» надсилають лист із буцімто офіційної скриньки Українського центру оцінювання якості освіти. Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО.

В Українському центрі оцінювання якості освіти створено потужну систему захисту інформаціїна всіх етапах підготовки та проведення ЗНО. Укладають тести і друкують сертифікаційні роботи в умовах суворої конфіденційності.

Аби не бути ошуканим, укотре застерігаємо: відхиляйте сумнівні пропозиції. Натомість для ретельної підготовки до ЗНО радимо проходити тести попередніх років, які є у вільному доступі в рубриці «Тести минулих років», перевіряти відповіді, аналізувати свої помилки, заповнювати прогалини у знаннях тощо», - зазначають у прес-службі ВРЦОЯО.

Також зазначають, що деякі шахраї неправомірно ставлять логотип Українського центру оцінювання якості освіти на свій контент. За зміст таких матеріалів Український центр оцінювання якості освіти відповідальності не несе.

«Аби не стати жертвами шахраїв, робіть свій вибір свідомо, користуйтеся достовірними джерелами, критично оцінюйте інформацію!», - звертаються до випускників та їх батьків.

Нагадаємо, що реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні розпочалася 3 лютого і триватиме до 24 березня.

Вінниця.info