5 лют. 2019 17:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

92

0

Вінницький апеляційний суд задовольнив скаргу проросійської церкви, з якою судився Симеон через указ Онуфрія

Вінницький апеляційний суд задовольнив скаргу проросійської церкви, з якою судився Симеон через указ Онуфрія

5 лютого апеляційний суд задовольнив апеляційні скарги представників Київської Митрополії Української Православної церкви (Московського патріархату) – відповідача у цивільній справі за позовом Володимира Шостацького (Симеона)


Вінницький апеляційний суд задовольнив скаргу проросійської церкви, з якою судився Симеон через указ Онуфрія

5 лютого апеляційний суд задовольнив апеляційні скарги представників Київської Митрополії Української Православної церкви (Московського патріархату) – відповідача у цивільній справі за позовом Володимира Шостацького (Симеона) про поновлення на роботі.

Про це Вiнниця.info повідомили у прес-службі Вінницького апеляційного суду.

«Скасовано ухвалу Вінницького міського суду від 28 грудня 2018 року про забезпечення цього позову. Також суд відмовив позивачу у задоволенні забезпечення позову», - зазначили в повідомлені.

Йдеться про позов, яким «блокувались» внесення зміни в Єдиний державний реєстр щодо реєстрації призначеного Онуфрієм керівника Вінницької єпархії УПЦ МП - Варсонофія.

Мотивацію рішення в суді повідомлять через 5 днів, коли буде виготовлено повний текст постанови.

Нагадаємо, священики проросійської церкви під Вінницьким міським судом провели акцію протесту з «молитовним стоянням», в день коли мали розглядати судовий позов Симеона до Київської Митрополії. Варсонофій повідомляв, що не може офіційно зареєструватися на посаді, оскільки суд прийняв справу до розгляду.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон раніше коментував, що через указ, підписаний Онуфрієм він змушений був звернутись до суду.

Довідка.

Забезпечення позову – це вжиття судом, у провадженні якого знаходиться справа, заходів щодо охорони матеріально-правових інтересів позивача проти несумлінних дій відповідача (який може, зокрема, сховати майно, продати, знищити або знецінити його), що гарантує реальне виконання позитивно прийнятого рішення та захист прав позивача.

Вiнниця.info